Dödsfall Harry Burén Umeå

Harry Burén, Umeå

Harry Burén, Umeå

Foto: Privat

Familj2020-06-17 00:05

Harry Burén somnade in i sitt hem på Brinkvägen den 6 juni, 73 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Birgitta och barnen med familjer.

Pappa föddes i Strandholm, Bygdsiljum, och var äldst i en syskonskara på fem bröder. Pappa och mamma gifte sig 1970 i Burträsk. Dessförinnan hade pappa påbörjat sina akademiska studier i Uppsala där han utbildade sig till agronom. Under 70-talet flyttade de först till Härnösand, Ramsås, och sedan norrut till Ånäset 1980. Familjen hade då utökats med tre söner. Arbetsplatsen kom att bli LRF Konsult fram till pensionen.

Pappa hade ett stort ideellt engagemang, främst som kassör i sin EFS-förening under 35 år och inom idrotten som fotbollstränare. Pappa tyckte om att hjälpa andra människor, inte minst gällande ekonomiska spörsmål.

På 80-talet byggde pappa och mamma en stuga vid Välvsjön, Bygdsiljum. Därifrån har vi som familj har många roliga och minnesvärda upplevelser i form av lek, bad, äventyr och fiske. Ett stort naturintresse präglade pappa och att sköta skogen blev hans stora uppgift och hobby de sista 25 åren.

2007 omkom vår bror Peter i en trafikolycka, vilket var en svår livshändelse och en sorg livet ut. Det är när livet rämnar man ser vad som består. Pappas kristna tro varade livet ut och han fann tillsammans med mamma en varm gemenskap i Vasakyrkan efter flytten till Umeå 2011.

Pappa kan beskrivas med orden social, trofast, lugn och noggrann. Trots svår magsäckscancer det sista levnadsåret upphörde aldrig nyfikenheten och intresset för andra människor. Pappa slutade inte att göra utflykter och hälsa på andra, trots att det många gånger nästan var med livet som insats. Tack vare pappas och mammas trygghet med varandra och mammas goda omsorg, kunde pappa vara hemma enda fram till den lördagkväll då han fick lämna jordelivet med den närmaste familjen vid sin sida, såsom han önskade. Älskad och saknad.

Jonas och Stefan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!