Berit Lundström, Skellefteå

Berit Lundström, Skellefteå

Familj2020-07-23 05:00

Den 7 juli avled vår mor, Berit Lundström. De tre sista åren bodde hon på Dammens äldreboende. Hon hade drabbats av Alzheimer och blev med tiden bara tröttare. Hon somnade slutligen in i sitt trivsamma rum där hon tagits väl omhand av personalen på boendet. Ett sista rörande minne är när hon ligger i fåtöljen i dagrummet och vilar efter lunchen, fint nerbäddad med en fleecepläd och ett mjukt gosedjur som nackstöd.

Mamma föddes i Umeå som enda barnet till Helga och Birger Brändström. Föräldrarna jobbade som sömmerska och skomakare och Berit ärvde sin handarbetsskicklighet av dem. När hon träffade pappa Nisse som gjorde sin värnplikt i Umeå så ledde det till giftermål och hon flyttade till Skellefteå.

Hon har jobbat på Sparbanken och när hon blev änka 1980 flyttade hon till Stockholm och senare Karlskrona. Efter pensioneringen flyttade hon tillbaka till Skellefteå. Vi sörjer en älskad mamma, mormor, farmor och svärmor och tackar för all glädje och omsorg och förmågan att se det vackra och goda i livet. Nu för vi traditionen vidare med mammas blåbärsbullar serverade vid havsstranden.

Lars, Karin och Mats med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!