Slutreplik: Northvolt ännu en symbol för S tomma ord

Slutreplik på Rickard Carstedt (S), Lorents Burman (S), och Evelina Fahlessons (S) debattartikel ”SD tar rygg på domedagsprofeter” i Norran den 11/10

”Skellefteås befolkning och kommunalekonomi har fått betala priset för deras storvulna drömmar.”

”Skellefteås befolkning och kommunalekonomi har fått betala priset för deras storvulna drömmar.”

Foto: Magnus Lejhall/TT

Slutreplik2024-10-22 22:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Socialdemokraterna vill gärna måla upp en bild av att deras satsningar alltid är rätt väg framåt, oavsett kostnaderna eller konsekvenserna. Men medan de pratar om mod att satsa, har vi fått se en rad misslyckade projekt och skenande kostnader, där skattepengar fortsätter att pumpas in utan resultat. 

Att kalla vår kritik för ”osaklig” visar bara hur blinda Socialdemokraterna är för verkligheten. Vi sverigedemokrater står inte emot gröna satsningar – men till skillnad från Socialdemokraterna vill vi att de ska vara genomtänkta och faktiskt gynna Sveriges medborgare.

Northvolt, med sina avstannade projekt och beroende av kinesiskt material, är inte det lysande exemplet på en hållbar framtid som Socialdemokraterna försöker framställa det som. Istället har det blivit ännu en symbol för deras överdrivna löften och tomma ord. Det är ironiskt att höra Socialdemokraterna prata om att stärka välfärden, när det är just deras politik som gång på gång belastar den med ofinansierade projekt och ineffektiva lösningar. 

Skellefteås befolkning och kommunalekonomi har fått betala priset för deras storvulna drömmar. Så nej, vi behöver inte mer av samma politik som gång på gång misslyckas. Det är dags för ansvar, både ekonomiskt och politiskt. 

Det är på tiden att Socialdemokraterna börjar sätta medborgarna först och slutar kasta pengar på projekt som blöder utan att leverera.

Jessica Stegrud (SD), talesperson 

Petter Nilsson (SD), gruppledare Region Västerbotten 

Pontus Persson (SD), politisk sekreterare Region Västerbotten