Det blir inte några specialavdelningar

Texten är en slutreplik efter repliken "Friheten är värt att försvara och kärleken är fri!" som publicerades 18/2.Det blir ingen särskild avdelning på ett vård- och omsorgsboende för hbtqi-personer.

Det blir ingen särskild avdelning på ett vård- och omsorgsboende för hbtqi-personer.

Foto: Ali Lorestani/TT

Slutreplik2023-02-27 07:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Christina Soldan (L) och Kerstin Olofsson (L) skriver i sin replik saker som behöver bemötas. Vi är alltså dom första att djupt beklaga Liberalernas vägval i svensk politik och vi känner för liberaler som tycker dagens verklighet är jobbig. 

Ni väljer dessutom att legitimera en politik som utsätt liberalismen till sin huvudfiende. Det är ett slags självskadebeteende och en kortsiktig lösning för ett parti med partinamnet Liberalerna. 

Ni valde att ge upp liberala ideal till förmån för att få verka i en regering som styrs av Sverigedemokraterna. Det är illa och skapar rädsla hos många. Det är anmärkningsvärt att ni fortfarande inte förstår vad innebörden av er nya politik och vad dess kontext betyder. Vår debattartikel handlade om mer än en enskild motion i Skellefteå kommunfullmäktige och med dagens politiska skeenden kändes det viktigt att tydliggöra var Vänsterpartiet och Socialdemokraterna står i frågan om exkludering på grund av sexuell läggning i en bred kommunal verksamhet. 

Under motionsbehandlingen av förslaget om en särskild avdelning inom vård och omsorg för icke-heteros försökte vi förklara innebörden och hur den kunde tolkas för er. Tyvärr utan framgång. Vi ska bli bättre på att förklara vad er politik och era politiska förslag riskerar att skapa eftersom ni själva inte tycks förstå det. Vi vill ändå tro att intentionen var god. 

Vår uppmaning till alla krafter som värnar mänskliga rättigheter: Gör vad ni kan för att stå bakom hbtqi-personers rättigheter i dessa för oss med ögonen öppna mörka tider. Frågan om rättigheter för andra än majoritetssamhället kräver mod och aktion. Än så länge är kärleken fri och att den ska vara det är något vi inom arbetarrörelsen vill kunna basunera ut.