Vi saknar svar på Sveriges problem

I ett flertal debattartiklar går Jimmie Åkesson till attack mot LO. Som nu vill korrigera och faktagranska SD:s utspel.

Replik 23 februari 2022 07:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Sverigedemokraternas debattartikel "LO ger bort medlemmarnas pengar". Publicerad i Norran den 10 februari.

Låt mig reda ut några felaktigheter. LO ger inga pengar till Socialdemokraternas valkampanj, vi har vår egen fackliga valkampanj. 

SD sprider en medveten vantolkning för att skada facket. Det är inget konstigt att de vill göra det, deras politik går rakt emot svenska arbetares intressen. De vill avlöva skyddsombudens inflytande, låta riksdagen besluta vilka som är valbara till fackliga poster och att arbetares skattepengar ska till utländska riskkapitalister i stället för till vård och omsorg om våra äldre.

 Många av LO-förbundens medlemmar känner oro för framtiden. 

Vi delar den oron, oreglerad arbetskraftsinvandring och ökade problem med kriminella företag som utnyttjar arbetare. Kan man lita på att man klarar sig på sin pension? 

Hårdare tag mot brottslighet, ordning och reda på arbetsmarknaden och en stark välfärd är viktigt för LO-förbundens medlemmar. 

Men ger högerns politik något av detta? 

Nej.

Socialdemokraterna har inte bara ett svar på Sveriges problem, utan flera. Stärkt välfärd och hårda tag mot brottslighet. Fler poliser och fler trygga jobb.

 Svaren saknas hos dem som ställer arbetare mot arbetare beroende på var man är född. De saknas hos dem som vill sänka skatten för rika samtidigt som de vill sänka lönerna för vanligt folk.

Lösningen för svenska arbetare är en stark socialdemokrati som inte behöver huka för högern. 

Vi kommer kämpa för trygghet för vanligt folk. Det är vi stolta över.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa