Uppenbart hyckleri från Socialdemokraterna

Replik på Olof Nyströms (S) debattinlägg "Man ska stå för vad man tycker" i Norran den 27/5.

”Man har i upprepade valrörelser ägnat sig åt rena smutskastningskampanjer mot både M och SD.”

”Man har i upprepade valrörelser ägnat sig åt rena smutskastningskampanjer mot både M och SD.”

Foto: Wilfredo Lee

Replik2024-06-03 04:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Om det inte vore för det uppenbara hyckleriet så vore det nästan rörande med Socialdemokraternas förmenta omtanke om det politiska samtalet. Socialdemokraterna hade själva så sent som 2018 egna anställda som via anonyma konton ägnade sig åt memes och politisk satir. 

Man har i upprepade valrörelser ägnat sig åt rena smutskastningskampanjer mot både M och SD. När man kollar upp Facebooksidor som ”Sverige inför verkligheten” och ”Samtidigt i Sverige” får man bara veta att ”AIP Media AB” administrerar sidan – inte att det är en del av den socialdemokratiska sfären. 

Så sent som 2006 stängde den socialdemokratiska regeringen via UD ner SD:s hemsida. Sverigedemokraterna har aldrig haft ledarsidor likt Aftonbladets som pumpar ut partipropaganda, eller lotterier som finansierar partiapparaten lika effektivt som det driver fattigpensionärer till kronofogden. Vi har alltid behövt hitta egna vägar att nå ut till medborgarna med våra budskap, eftersom alla traditionella vägar varit stängda. 

Vi kommer naturligtvis fortsätta att använda sociala medier och politisk satir när det är befogat. Att Socialdemokraterna ogenerat sträcker ut en hand mot Nordkorea, Ryssland, Kina och andra totalitära förtryckarstater är allvarligare. För det är just i den typen av diktaturer vi brukar se stora partier stänga ner politisk satir som kritiserar eller ifrågasätter dem.