Det är bra att Skellefteå växer

Ska Skellefteå kommun vara en attraktiv arbetsgivare behövs bland annat bra arbetsmiljö, trygga anställningar och heltid som norm.

Replik 14 november 2020 12:48
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Annamaria Hedlunds, ordförande Socialdemokraterna i Skellefteå, och Evelina Fahlessons (S), kommunalråd och personalnämndens ordförande, Skellefteå kommun, debattartikel ”Trygga kompetensförsörjningen för framtiden”, publicerad i Norran och på norran.se tisdagen den 10 november 2020.

Kommunal Skellefteå ser positivt på den tillväxt som är på gång.

Det blir fler industrier när staden växer. Det genererar både arbetstillfällen och mer pengar i kommunens kassa.

Utifrån det faktum att det är stora löntagargrupper som kommer att gå i pension de närmaste tio åren så behöver de som jobbar i välfärden bättre förutsättningar.

Kommunal vet att det finns många brister inom arbetsmiljön och att många inte orkar arbeta heltid. Om anställningarna inte blir tryggare och arbetsmiljö bättre kommer många inom välfärdssektorn att söka sig till andra jobb.

Med en växande kommun behövs fler välfärdsarbetare inom många branscher. Det behövs fler med yrkesutbildning som jobbar inom kommunens välfärd.

För att Skellefteå kommun fortsatt ska vara en attraktiv arbetsgivare behövs bra arbetsmiljö, möjlighet till kompetensutvecklingen, trygga anställningar och heltid som norm för alla medlemmar i Kommunal.

Det är bra att politikerna börjar agera och visar vilja att göra detta till verklighet.

Men det krävs mera än vilja. Det krävs också nödvändiga beslut som gör skillnad.

De ser Kommunal och dess medlemmar fram emot.

Några beslut är redan tagna. Men det krävs också tydliga beslut kring vad de extra resurser som nu tillförs kommunen ska användas till. Ska välfärden kunna konkurrera om framtidens arbetskraft behöver förändringen ske redan nu.


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Debatt: När jag blir stor ska jag bli ”Kommunerska”

När jag blir stor ska jag bli ”Kommunerska”