Nästan alla svenska riksdagspartier vill i sina EU-valskampanjer flytta fokus från sakfrågor och verkliga problem.
I stället vill man spela på människors känslor och rädslor.
I stället för att diskutera kostnadsökningarna, som dränerar statskassan på miljardbelopp i medlemsavgifter till EU, så är man indignerad över att Österrikes migrationspolitik inte är tillräckligt generös. I stället för att debattera det faktiska demokratiska underskottet, och den ökade överstatligheten inom EU, så läggs tonvikten på Polens abortlagstiftning.
Gemensamt för alla svenska partier – utom Sverigedemokraterna – är att de verkar för ökad maktöverföring till Bryssel.
Problemet med EU är att det inte är det demokratiska forum som det framställs som. För vanligt folk är det ett slutet rum med dålig insyn och svag offentlighet.
EU-parlamentet består av 751 ledamöter, varav endast 20 är svenska, och äger bara till viss del beslutanderätten. Mycket av den egentliga makten ligger hos insynsskyddade EU-organ som ministerrådet, EU-kommissionen och Europeiska rådet.
Det är lätt att förstå hur lite svenska väljare kan påverka olika beslut.
Portalparagrafen i den svenska regeringsformen fastslår att all offentlig makt ska utgå från folket. Därför menar vi sverigedemokrater att EU-fördraget måste omarbetas.
Det är inte rimligt att slutna instanser med dålig transparens ska diktera svensk lagstiftning. Ändå är Sverigedemokraterna relativt ensamma när det kommer till att verkligen vilja förändra detta.
Från att i från början ha varit ett forum för handel har EU raskt rört sig mot ökad politisering. I dag vill svenska partier att EU ska bestämma vad som är en lämplig flyktingmottagning i Sverige, och vilka arbetsvillkor svenska arbetare ska ha. Det kommer att innebära sämre villkor i Sverige, eftersom vi kommer att behöva kompromissa med Europa.
Lyckligtvis har fler länder upptäckt att överstatligheten inom EU, och det krypande maktövertagandet, inte har gynnat dem. Partier som förespråkar ett mindre överstatligt EU växer.
Sverigedemokraterna går till val på att stoppa fortsatt maktöverföring till Bryssel, vända den skenande kostnadsutvecklingen och motverka nya lagstiftningsinitiativ på områden som bättre kan regleras på nationell nivå.
Vi vill ha en europeisk union som fokuserar på fri och gemensam handel och den inre marknaden på det sätt som från början var tanken.
Inte ett Europa som inskränker svenskt självbestämmande, svensk offentlighetsprincip och yttrandefrihet.
Jonas M Andersson (SD), riksdagsledamot från Västerbottens län, ledamot i socialförsäkringsutskottet
Petter Nilsson, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Västerbotten, regionråd Region Västerbotten
Markku Abrahamsson, gruppledare för Sverigedemokraterna i Skellefteå, andra vice ordförande för Sverigedemokraterna i Västerbotten