Regeringens planer på en kraftigt höjd bensin- och dieselskatt är en skadlig politik som ökar klyftan mellan stad och landsbygd.
Ett nytt förslag från regeringen möjliggör fortsatta kraftiga skattehöjningar på drivmedel under nästa år.
Det är orimligt att alla som bor på landsbygden, och är beroende av bilen, ska ta hela notan för regeringens dyra och ineffektiva symbolpolitik.
Regeringens skattehöjningar på drivmedel, på flyget och planerna på att införa en kilometerskatt är inte en väl avvägd miljöpolitik utan en ren bestraffning på livet utanför storstäderna.
När regeringen lägger straffskatt efter straffskatt på avstånd riskerar det att slår hårt mot ekonomin och jobben.
Tack vare Moderaternas och Kristdemokraternas budget stoppas den höjning av drivmedelsskatten som den rödgröna regeringen tidigare infört.
När regeringen lägger straffskatt efter straffskatt på avstånd riskerar det att slår hårt mot ekonomin och jobben.
Men regeringen ger sig inte. Nu agerar den för att stoppet enbart ska vara tillfälligt.
Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna driver på konflikten mellan stad och land. Det tär på sammanhållningen och skapar orättvisor.
När samhällsservicen försämras, när grundläggande trygghet, som en närvarande polis och förutsättningar för jobb och företagande blir sämre i glesbygden, lägger regeringen en grund för oro och splittring. Samma politiker vänder sig nu mot att människor på landsbygden kör bil.
Helst ska de inte flyga heller, något som regeringen tydliggjort genom en flygskatt som sett till att flygbolagen riskerar att tvingas ställa in flyglinjer i städer och landsbygdsorter.
Samtidigt blir ekonomin i kommunerna allt sämre när kostnaderna ökar snabbare än intäkterna. Var fjärde kommun redovisade underskott under 2018.
När Finansminister Magdalena Andersson (S) och C-ledaren Annie Lööf straffbeskattar livet på landsbygden är det jobb som försvinner och familjer som får det svårare att få ihop vardagen.
Att Centerpartiet och Liberalerna är med i en överenskommelse som straffbeskattar livet utanför våra storstäder är beklagligt. Med den nuvarande regeringen och dess stödpartier finns risken att vi kan få drivmedelspriser på omkring 20 kronor litern.
Kostnaden för månadens bensin till bilen må vara en ickefråga för många invånare i Stockholms innerstad, men för barnfamiljen i Torsby, Piteå eller Västervik har den stor inverkan på förutsättningarna att få hushållsbudgeten att gå ihop.
Niklas Wykman (M), riksdagsledamot Stockholms län, skattepolitisk talesperson
Edward Riedl (M), riksdagsledamot Västerbottens län