Då var riksmötets öppnande 2016 avklarat.
Nu väntar en höst med många förslag som ska debatteras och försöka vinna majoritet i kammarens voteringar.
Omvärlden är orolig och det spiller över på oss även nationellt. Löpsedlarna täcks dagligen av nyheter om krig, bilbränder, gruppvåldtäkter, kaos och katastrofer.
Ändå är det anmärkningsvärt hur vissa nyheter får breda ut sig och ta plats medan andra inte. Speciellt inte sådana som berättar om allt det positiva som trots allt sker runt omkring oss varje dag.
Regeringen har gjort den största satsningen på miljön i svensk historia. Men det som slås upp i media är att alla som tjänar mer är 38 000 kronor i månaden kommer att få betala cirka 75 kronor mer i skatt.
Chockerande, hur ska de överleva?
Budgetdebatten har ägt rum. Det debatterades flitigt i kammaren. Det som slog mig var hur tydligt partiernas olika ideologier framträdde.
Socialdemokraterna presenterar reformer på 24 miljarder kronor, bland annat satsningar på Arbetsmiljöverket. Syftet är att myndigheten ska kunna anställa fler arbetsmiljöinspektörer. Målsättningen är en nollvision för dödsolyckor på arbetsplatserna.
Budgetens vinnare är ensamstående kvinnor, barnfamiljer med låga inkomster och personer med sjuk- och aktivitetsersättning.
Naturligtvis blir det också satsningar på bland annat skolan, utbildningen och jobben.
De borgerliga partierna, framförallt Moderaterna, är tydliga med att de vill ha en politik som gynnar de som redan har det väl ställt.
Vad argumenterar de för? Jo, besparingar som direkt drabbar låglönetagare, sjuka och arbetslösa. Det är en klassisk borgerlig politik.
Sverigedemokraterna framhåller att de vill ha en politik som främjar arbetsmarknaden. Trots det sågar de regeringens förslag om krav på schyssta villkor vid offentliga upphandlingar. Logiken i deras agerande saknas.
Det kommer kritik från SD om att vi socialdemokrater svikit pensionärerna. Men själva röstade de nej till sänkt pensionärsskatt när de kunde ha infriat ett av sina vallöften. Ett annat exempel är vinsterna i skolan där Sverigedemokraterna först sa till sina väljare att man inte ville ha några sådana – men sedan tvärvände i frågan.
Jag hoppas att svenska folket lyssnat och tagit till sig av de olika partiernas ideologi gällande budgeten och vilka olika satsningar som de vill göra.
Den ständigt återkommande frågan är vilken värld och vilket samhälle vill vi leva i.
Det är din skyldighet att ta ställning till den varje dag.
Veronica Lindholm