Debatt: Därför röstar jag på S i kyrkovalet

Debatt. Kommunal har cirka 6 000 medlemmar som är anställda i Svenska kyrkan. När jag går och röstar kan jag påverka vem som ytterst blir arbetsgivare för de som är medlemmar i samma förening som jag själv är facklig företrädare i.

Not Found2017-09-14 12:38
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På söndag är det dags för alla som är medlemmar i Svenska kyrkan att göra sin röst hörd i kyrkovalet.

Kyrkovalet brukar kallas det bortglömda valet. Jag hoppas att valdeltagande i år tar ett rejält kliv framåt från de cirka 13 procent som röstade förra gången.

För mig som är medlem, men inte aktiv i Svenska kyrkan är det ändå viktigt att jag går och röstar. För mig handlar det om att jag vill kunna påverka vilken nomineringsgrupp (parti) som får majoritet.

Varför är det då viktigt att jag går och röstar?

Kommunal har cirka 6 000 medlemmar som är anställda i Svenska kyrkan. När jag går och röstar kan jag påverka vem som ytterst blir arbetsgivare för de som är medlemmar i samma förening som jag själv är facklig företrädare i.

Med det system som vi har i dag, med olika nomineringsgrupper, är det inte lätt att hitta information om vad alla grupper vill.

Jag kommer att lägga min röst på Socialdemokraterna och det gör jag därför att de har varit tydliga med att de vill förändra villkoren för Kommunals medlemmar till det bättre.

- Bättre arbetsmiljö.

- Erbjuda all personal kompetensutveckling.

- Upphandla med krav på kollektivavtal, Svenska kyrkan är en väldigt stor upphandlare i dag.

Dessa tre punkter är några av dem som är viktiga för de anställda.

Socialdemokraterna vill också att kyrkan ska vara öppen för alla oavsett till exempel ursprung och sexuell läggning. Det är viktigt för mig.

Min röst gör att jag kan påverka för att hålla konservativa och bakåtsträvare borta från att få ett större inflytande i en verksamhet som gör väldigt stor nytta i samhället.

Håkan Nilsson avdelningsordförande Kommunal Västerbotten 18541239