Vildar i Malå skapar politisk oreda

Budgetbeslutet i Malå fattades av en majoritet bestående av Socialdemokraterna och vildar. Vildarna utgörs av den grupp som valde att lämna Vänsterpartiet och därmed enligt min mening skapat en politisk oreda som skadar Malå kommun.

”Vänsterpartiet satsar mer på socialnämnden och vill bland annat behålla och utveckla funktionen som aktivitetsansvarig inom äldreomsorgen.”

”Vänsterpartiet satsar mer på socialnämnden och vill bland annat behålla och utveckla funktionen som aktivitetsansvarig inom äldreomsorgen.”

Foto: Lennart Enkvist

Debatt2023-12-11 05:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I budgetdebatten hävdade bland annat Socialdemokraterna att hemtjänsten i Malå var den femte dyraste i landet vilket var felaktigt. Man kan och ska använda statistik men att göra det på det sätt som gjordes är inte bra. 

Det är en mycket stram budget som bygger på att vi har en del pengar ”sparade” om utvecklingen under 2024 skulle försämras.

Skillnaden mellan förslagen är inte så stor. Vänsterpartiet satsar mer på socialnämnden och vill bland annat behålla och utveckla funktionen som aktivitetsansvarig inom äldreomsorgen. Vänsterpartiet menar till skillnad från Socialdemokraterna att miljö- och byggnadsnämnden liksom andra verksamheter ska ha ett spar- och effektiviseringskrav samt att medel för fastighetsunderhåll inte ska minska. Budgeten klarar överskottsmålet på 1 procent och vi finansierar våra investeringar inom det utrymme vi har för investeringar.