Vänsterpartiets specifika inspel i budgeten

Förslaget till budget för Skellefteå kommun är inte längre en produkt av ett parti, utan resultatet av samarbete mellan V och S.

”… till att vi återigen ska göra en utredning om en äventyrsdel på Eddahallen.”

”… till att vi återigen ska göra en utredning om en äventyrsdel på Eddahallen.”

Foto: Arkivbild

Debatt2023-09-20 08:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Därför kan vi också säga att vi är mycket nöjda, eftersom vi fått med oss S på flera viktiga punkter, kanske något som varit extra positivt för våra barn och unga. 

Inte minst har det varit otroligt populärt bland våra ungdomar att få åka avgiftsfritt via kollektivtrafiken. Till det har vi också varit pådrivande då det gäller allt från att stärka upp Skellefteå kommuns förebyggande arbete, till att driva på för att få spaden i backen för en fullstor fotbollshall, till att se till att Sunnanå SK får ersättningsytor när vi tar över deras träningsanläggning, till att vi vill få till ett ”riktigt” ungdomens hus med vår fina ungdomsverksamhet Ungdomsverket, till att kulturnämnden får ökade anslag, till att vi återigen ska göra en utredning om en äventyrsdel på Eddahallen, till att vi nu till sommaren äntligen ska få till nya vattenrutschar på Byske havsbads tempererade del och eventuellt även på Vitbergsbadet. 

Till detta är vi även pådrivande då det gäller det gröna området. Fler gröna strövområden ska bevaras i människornas absoluta närhet, till gagn för både folkhälsa hos våra invånare som den biologiska mångfalden. Kommunala naturreservat ska tillskapas, kollektivtrafiken utvecklas, det ska vara lätt att göra rätt.