Underhåll av vägbyggen riskerar att stanna

Vi ser regeringens krispaket tillsammans med förslaget till nytt reseavdrag inget annat än en skymf mot det svenska folket.
Vi ser regeringens krispaket tillsammans med förslaget till nytt reseavdrag inget annat än en skymf mot det svenska folket.

Vägbyggen och underhåll av järnvägar riskerar att stanna av på grund av de höga drivmedelspriserna

Debatt 5 april 2022 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det för den svenska ekonomin så viktiga timret blir kvar i skogen samtidigt som stora delar av matproduktionen riskerar att upphöra! 

I värsta fall uteblir leveransen av kemikalier till vattenverken och då kan inte kommunerna längre leverera vatten med godtagbar kvalitet. Apoteken får inte sina leveranser av läkemedel och sjukhusen får inte sin nödvändiga utrustning levererad.


Hur kan regeringen isolera sig så avsevärt från verkligheten? När kostnaderna blir så höga att företagen får betala för att utföra jobbet, krävs ingen raketforskning för att förstå utfallet. När företagen som skall utföra jobbet är i konkurs, vilka skall då utföra jobben?

Regeringen har totalt förlorat sig i miljöpartistisk retorik och förstår inte ens hur de mest basala funktionerna i ett samhälle fungerar. 

När regeringen måste skapa krispaket för att deras egen politik inte håller måttet så råder det inga som helst tvivel att tiden är inne för ett maktskifte. 


När människor inte har råd att åka till jobbet, bör en Socialdemokratisk ledd regering förstå allvaret. För väldigt många känns valdagen avlägsen, dagen då vi en gång för alla kan pensionera den mest landsbygdsfientliga regering Sverige någonsin haft. 

Vi ser regeringens krispaket tillsammans med förslaget till nytt reseavdrag inget annat än en skymf mot det svenska folket. Människor som arbetar, betalar skatt och gör rätt för sig, skall inte göras beroende av bidrag för att kunna ta sig till och från sina jobb. 

Företag skall kunna tjäna pengar på sitt arbete. När annars välskötta företag tvingas ner i brygga på grund av regeringens drivmedelspolitik bör man från regeringens sida förstå att det kommer att leda till konsekvenser för alla i landet. 

Den skenande inflationen är ett bevis för detta. Sverigedemokraterna kommer inte att ge regeringen en lugn stund fram till valet. På valdagen hjälps vi åt att pensionera Damberg och hans kollegor en gång för alla!

Thomas Morell, (SD), trafikpolitisk talesperson 
Eric Palmqvist, (SD), ansvar för regional utvecklingspolitik
Jimmy Frohm, (SD), gruppledare i Dorotea


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa