Småföretagare utgör en viktig pelare i vårt samhälle. I varje fall sett till skatteintäkter.
Småföretagare är det moderna samhällets arbetare. Snickare, frisörer, elektriker, massörer, och en lång rad andra branscher, utgör den grupp som skapar de tjänster som vi dagligen använder oss av.
I 189 av landets 290 kommuner står småföretagare för den största andelen av de kommunala skatteintäkterna. Intäkter som finansierar barnens skola, de sjukas vård och de äldres omsorg.
Faktum är att småföretagare, med upp till 49 anställda, utgör 99 procent av alla företag i Sverige.
Trots detta är småföretagen en grupp som ofta nedprioriteras av ledande politiker – framför allt på vänsterkanten.
Att inte prioritera småföretagens intressen är samma sak som att inte prioritera välfärden. De är beroende av varandra. Där har dagens ledande politiker gått vilse.
I Västerbotten står näringslivet för 41 procent av skatteintäkterna. De små och medelstora företagen skapar fyra av fem jobb.
För att ytterligare understryka min poäng så skapar företagen i enbart Umeå kommun ungefär 9,3 miljarder kronor i skatteintäkter. Det motsvarar cirka 8 100 gymnasielärare och 10 350 undersköterskor.
Ökad otrygghet, brottslighet, kompetensbrist, regelkrångel och elbrist är några exempel på faktorer som i dag hotar vårt näringsliv.
När ett av fem företag överväger att lägga ner sin verksamhet, på grund av brottslighet, måste ledande politiker ta problematiken på allvar. Så är inte fallet i dag.
Sverigedemokraterna tillsammans med det blågula blocket prioriterar företagens trygghet. I den budget som röstats igenom av riksdagen blir det extra tydligt. Bland annat prioriterar vi fler övervakningskameror, högre polislöner och fler poliser.
Vi gör även en stor satsning på tull och kustbevakning, vilket företagen efterfrågat för att stärka kontrollen av vad som förs in och ut ur landet.
Sverige behöver ett ledarskap som uppmuntrar företagare, och ser till företagens bästa.
Utan Sveriges hårt arbetande småföretagare krackelerar välfärden.