Sammanhållning istället för splittring

I tider av kris och krig måste Europas länder öka sammanhållningen. Stärka stödet till Ukraina och stå starkare mot Putin, och mot de högerpopulistiska och auktoritära krafter som vill splittra oss.

”Socialdemokraterna kommer använda EU för att bekämpa den gränsöverskridande organiserade brottslighet som drabbar Sverige, såsom gängkriminalitet, stöldligor och bedrägerier.”

”Socialdemokraterna kommer använda EU för att bekämpa den gränsöverskridande organiserade brottslighet som drabbar Sverige, såsom gängkriminalitet, stöldligor och bedrägerier.”

Foto: Fredrik Persson / TT

Debatt2024-05-27 04:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

 Det handlar ytterst om Sveriges och svenska folkets säkerhet och trygghet. Om vår demokrati och vårt sätt att leva. Därför står konflikten i EU-valet mellan sammanhållning och splittring.

Sverige har blivit fattigare. Det syns i vanligt folks plånböcker, i nedskärningar i välfärden och stigande arbetslöshet. Socialdemokraterna kommer stå upp för svenska folkets ekonomiska intressen i varje EU-beslut. Vi ger oss aldrig när det handlar om att skydda svenska jobb och den svenska arbetsmarknadsmodellen. Vi tar kampen för att svenska skattepengar inte ska kunna gömmas undan i andra länder (skatteflykt).

Socialdemokraterna kommer använda EU för att bekämpa den gränsöverskridande organiserade brottslighet som drabbar Sverige, såsom gängkriminalitet, stöldligor och bedrägerier. Vi ska sätta stopp för kriminella företagare och utnyttjande på arbetsmarknaden, så kallad arbetslivskriminalitet, som skapar farliga arbetsplatser och göder grov organiserad brottslighet. Vi har de relationer som krävs för att föra ihop andra länder och polismyndigheter för att öka det polisiära samarbetet och göra Sverige tryggare.

Socialdemokraterna kommer att se till att EU driver på för att andra länder ska göra mer för att få ner klimatutsläppen och värna miljön. Europas länder måste öka beredskapen mot extremväder och göra mer för att lämna över renare natur, luft och vatten till nästa generation. Vi har stor vana av att förhandla om klimatet och få verkningsfulla lösningar på plats, såsom EU:s historiska klimatlag där vi svenska socialdemokrater ledde arbetet.

Från och med den 22 maj till och med den 9 juni kan du rösta i Europaparlamentsvalet. Ta tillfället i akt att göra något stort. Rösta för sammanhållning istället för splittring. Att inte rösta är att ge utrymme till de som inte tycker som du.