Så vill Moderaterna få ordning och reda på Sverige igen

Vårt fokus är på att lösa de stora samhällsproblemen och vi är redo att samarbeta med alla partier för att lyckas med det.

Debatt 7 oktober 2021 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter sju år med en regering som monterat ner arbetslinjen, som låtit gängkriminella ta över område efter område och som genom medvetna prioriteringar förstört energiförsörjningen är behovet av reformer stort. Moderaternas budget kan få ordning på Västerbotten och på Sverige.

Jobben var Socialdemokraternas främsta löfte. Men blev deras största misslyckande. Varannan invandrad vuxen kan inte försörja sig själv. I stället för lägst arbetslöshet i EU har Sverige nu den fjärde högsta. Antalet långtidsarbetslösa är fler än någonsin.

Moderaterna vill öka självförsörjningen och halvera långtidsarbetslösheten på tre år. Det handlar om sänkt skatt på arbete och pension och sänkta kostnader för företag som anställer långtidsarbetslösa. Det handlar om skärpta krav på den som invandrat att lära sig svenska och göra sig anställningsbar. Det handlar om att införa ett bidragstak så att det alltid lönar sig att ta ett jobb.

För att öka tryggheten vill vi moderater införa en terrorlagstiftning mot gängen med bland annat dubbla straff för gängkriminella och anonyma vittnen så att fler vågar vittna. Vi satsar på fler poliser genom högre löner och betald polisutbildning, 300 fler åklagare så att fler brott kan klaras upp och pengar till nya fängelseplatser så att de som lagförs också kan låsas in.

Den som på allvar vill minska utsläppen måste se till att det finns fossilfri el. Vi satsar på nästa generations kärnkraft och på storskalig inhemsk produktion av biobränslen och vätgas. Vi satsar också avsevärt mer än regeringen på att fånga upp och binda koldioxid.

Den som vill få ordning på Sverige måste se till att det går att bo och leva i hela landet. Vi  satsar på kortare vårdköer och på bättre cancervård. Vi satsar på bredbandsutbyggnad så att alla har samma möjligheter att koppla upp sig mot en vårdcentral eller att jobba hemifrån.

Vi sänker skatten på drivmedel så att den som är beroende av bilen inte drabbas orättvist i klimatomställningen. Vi satsar på mer undervisningstid i skolorna. Vägarna ska hålla hög kvalitet i stället för låg hastighet.

De senaste åren har samhällsproblemen fått stå tillbaka när regeringen i stället fokuserat på att lösa samarbetsproblem.

Moderaterna gör tvärtom. Vårt fokus är på att lösa de stora samhällsproblemen och vi är redo att samarbeta med alla partier för att lyckas med det. Det är skattebetalarnas förväntningar på oss.

Moderaterna är samlingspartiet i svensk politik. Fast beslutna om att få ordning på Sverige.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa