Nej, vi byter inte brunnslock i onödan

De nya brunnslocken med Skellefteå-logotyp börjar dyka upp runt om i kommunen. Därmed börjar det också komma frågor så tänkte därför förklara lite då intresset kring detta uppenbarligen är stort.

”De nya locken kostar inte mer än ett vanligt brunnslock och vi byter alltså inte ut de befintliga innan det behövs.”

”De nya locken kostar inte mer än ett vanligt brunnslock och vi byter alltså inte ut de befintliga innan det behövs.”

Foto: Yvonne Rönngren

Debatt2023-08-25 08:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi byter inte ut några brunnslock i onödan. Alla nya vi köper in är med logotyp men de befintliga används så länge de fungerar. För att de nya locken ska finnas i hela kommunen byter vi ut en del på väl valda platser redan nu. Exempelvis på torg, gågator och liknande. Men de gamla som byts ut flyttas till exempelvis nya villagator. Därefter byts alltså brunnslock ut först när det finns ett behov.

Så för alla som tycker om de nya brunnslocken så är beskedet att de kommer gradvis att komma till fler och fler ställen.

Och för de som oroat sig för onödiga kostnader så är det också lugnande besked. De nya locken kostar inte mer än ett vanligt brunnslock och vi byter alltså inte ut de befintliga innan det behövs. Därför blir det ingen högre kostnad alls för kommunen.

Det händer så otroligt mycket i vår kommun, stort som smått. Det känns roligt att även den här typen av förändringar engagerar och skapar diskussion. Skellefteå kommun tar sjumilakliv och engagerade, nyfikna och delaktiga medborgare är en stor del i utvecklingen.