Kommunals medlemmar förväntar sig mer än ett tack

Kommunals medlemmar förväntar sig mera än applåder i höstens avtalsrörelse.

Kommunals medlemmar har fått samhället att fungera under en mycket speciell tid.

Kommunals medlemmar har fått samhället att fungera under en mycket speciell tid.

Foto: Maja Suslin/TT

Debatt2020-08-29 14:11
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tack alla ni som gått till jobbet som vanligt under den tid som pandemin stängt ner så mycket annat i vårt samhälle.

Som inte kunnat stanna hemma. Som tagit emot barn på förskolor, vårdat sjuka och gett personlig assistans, städat, kört buss, sett till att återvinningsstationerna hållits öppna, släckt bränder, skött om djur och mycket annat.

Som fått samhället att fungera under en mycket speciell tid.

Tack alla ni som arbetar inom äldreomsorgen. Som borstat coronasjukas tänder, hjälpt dem i duschen och att knäppa knapparna i blusen. Som under den här tiden ofta varit sjuka och sköras enda personliga möten.

Ett livsviktigt arbete är vad det handlar om.

Proffsen inom välfärden har varit på plats. Gjort jobbet, jobbat stenhårt.

På sitt sätt har det varit som vanligt – fast gånger fem om.

Kommunal har under våren/sommaren haft fokus på medlemmars trygghet och hälsa i jobbet. Därför vill jag också lyfta på hatten för alla skyddsombud som arbetat för en trygg arbetsmiljö.

Utan den fackliga närvaron på arbetsplatserna står var och en ensam. Det fackliga arbetet är inte över. Alla har rätt till en trygg arbetsmiljö och vettiga arbetsvillkor. Det är arbetsgivarens ansvar. Ingen ska behöva känns sig otrygg på jobbet.

Varje facklig seger är ett lagarbete. Ju fler medlemmar desto starkare blir vi – lokalt, centralt och vid förhandlingsbordet.

I höst tänker jag att fler får tillfälle att visa sin uppskattning och tacksamhet till de samhällsbärande medlemmarna i Kommunal. Med högre löner och bättre villkor. De förväntar sig mera än applåder i höstens avtalsrörelse.