Hur ser ambulanssjukvårdens framtid ut?

Hur vill Region Västerbotten att den framtida ambulanssjukvården ska se ut? Regionen står inför rekryteringssvårigheter.

Kommunal vill att Region Västerbotten satsar på ambulanssjukvårdare och ambulanssjukvårdarutbildning för att säkerställa en god kompetensnivå i länet.

Kommunal vill att Region Västerbotten satsar på ambulanssjukvårdare och ambulanssjukvårdarutbildning för att säkerställa en god kompetensnivå i länet.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Debatt2022-02-03 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi från kommunal önskar att Region Västerbotten satsar på ambulanssjukvårdare och ambulanssjukvårdarutbildning för att säkerställa en god kompetensnivå i länet. 

Angående revisionens granskning av ambulansrapporten så blir vi inom Kommunal mycket oroliga.

Framför allt är det oroande att ni anser att största felet är att ni glömt att ta bort tidigare verksamhetschefens namn från rapporten. 

Vi från Kommunal tycker att största felet är att det ändras i en rapport som är gjord från verksamheten, så att politikerna i Hälso- och sjukvårdsnämnden ska kunna fatta rimliga beslut utifrån hur verksamheten ser ut. 

Om man då ändrar i rapporten och gör den mindre alarmerande så känns det som att man vill dölja för övriga hur illa ställt det är inom ambulansverksamheten i Region Västerbotten.

Kommunal undrar hur Hälso- och sjukvårdsnämnden ska ta ställning nu? Vad händer med originalrapporten? Eller ska ni bara sopa det under mattan och hålla varandra om ryggen och tänker att stormen går över?

Ett välkommet tillskott på 5 miljoner efter att vi inom verksamheten blivit tvingade till ett hårt sparkrav från ledande styre i en verksamhet som har en redan underdimensionerad budget för det uppdrag som vi ska utföra.