Sverigedemokraterna vill stå för trygghet

Även i vår kommun har otryggheten brett ut sig.

"Vi vill se fler poliser i Västerbotten genom att kraftigt utöka antalet poliser i hela landet", skriver Markku Abrahamsson, gruppledare för Sverigedemokraterna.

"Vi vill se fler poliser i Västerbotten genom att kraftigt utöka antalet poliser i hela landet", skriver Markku Abrahamsson, gruppledare för Sverigedemokraterna.

Foto: Lars Eriksson

Debatt2022-07-06 05:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Brottsoffer lämnas utan upprättelse. Gärningsmän straffas inte i tillräcklig utsträckning, och inte tillräckligt hårt. 

Offer riskerar träffa gärningsmän kort efter de drabbats, antingen på permission eller redan frigivna efter gärningsmännen inte fått ett frihetsberövande straff. 

Samtidigt får brottsoffer låga skadestånd, om de ens betalas ut.

Socialdemokraterna har misslyckats med sin politik inom lag och ordning. Redan för fem år sen bedyrade justitieminister Morgan Johansson (S) att gängen snart skulle knäckas - men verkligheten är närmast det motsatta idag.

Nu krävs en effektiv och handlingskraftig politik för att ge rättsväsendet den förmåga som behövs för att på riktigt stävja utvecklingen och krossa den grova brottsligheten. 

På det nationella planet vill vi införa obligatorisk utvisning av grovt kriminella utlänningar och möjlighet att återkalla medborgarskapet vid terrorbrott. Vi vill också införa breda straffskärpningar och särskilt höja minimistraffen för upprepade och grova brott. 

Vi vill se fler poliser i Västerbotten genom att kraftigt utöka antalet poliser i hela landet. Vi vill göra polisyrket mer attraktivt genom höjda anslag, höjda löner och fler karriärvägar genom att högre befattningar inom polisen ska kräva polisutbildning och erfarenhet av polisyrket.

Sverigedemokraterna är det ledande partiet när det kommer till en mer handlingskraftig politik mot otrygghet, även på kommunal och regional nivå. För Sverigedemokraterna i Västerbotten är tryggheten en prioriterad fråga. 

Vi vill utöka det brottsförebyggande arbetet med åtgärder som har beprövad effekt. Vi ser positivt på trygghets- och ordningspersonal i kollektivtrafiken samt på torg och allmänna ytor med kamerabevakning som komplement i otrygga områden. 

Vi vill också verka för mindre infrastrukturell otrygghet. Det kan innebära mer gatubelysning och fler upplysta motionsspår.

Får vi ditt stöd i september lovar vi en bred politik för minskad otrygghet och brottslighet. 

Tillsammans kan vi verka för att så många som möjligt ska kunna ta del av samhället utan rädsla för att utsättas för brott – och se till att de som drabbas av brott får upprättelse.

Markku Abrahamsson (SD), gruppledare Skellefteå