Märkligt politiskt agerande av alliansen

Märkligt politiskt agerande av alliansen under kommunfullmäktige den tredje oktober. Vi Socialdemokrater fick då lyssna till plötsliga formuleringar kring varför bostadsbyggandet och tillskapandet av attraktiva torgytor på Södertorg ska avstanna.

Socialdemokraterna tycker att det finns märkliga vändningar och agerande av alliansen kring varför bostadsbyggandet och tillskapandet av attraktiva torgytor på Södertorg ska avstanna.

Socialdemokraterna tycker att det finns märkliga vändningar och agerande av alliansen kring varför bostadsbyggandet och tillskapandet av attraktiva torgytor på Södertorg ska avstanna.

Foto: Jens Alvin

Debatt2022-10-10 07:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För första gången begär Moderaterna en minoritetsåterremiss för att bland annat utöka antalet parkeringsplatser i ett nytt område. Det finns flera infallsvinklar i det här som visar på ett märkligt politiskt hanterande av alliansen. 

Arbetet med detaljplanen för Södertorg har drivits i Bygg- och miljönämnden. Där har den hanterats politiskt vid samråd, granskning och sedan godkännande för antagande. 

Vid dessa tillfällen har det varit tyst från M, KD, C och L om de utmaningar vad gäller parkeringar som beskrevs som avgörande vid återremissen. Märkligt blir det också att vice ordförande i Bygg- och miljönämnden representerar Moderaterna, det vill säga det parti som helt plötsligt blev drivande i återremissen. 

Det andra som förefaller anmärkningsvärt, är att vi för en vecka sedan kunde läsa en artikel i Norran där kristdemokraternas gruppledare och delägare av en verksamhet påpekade bristen på kundparkeringar vid just Södertorg. 

Vi kan inte annat än att utläsa att alliansen rikligt påhejade av KD drev en återremiss direkt på dessa anledningar. Det här är uppseendeväckande politiskt hanterat från oppositionen.

Vad som händer nu, är att minoritetsåterremissen från oppositionen fördröjer tillskapandet av attraktiva verksamhetslokaler för vårt lokala näringsliv och bostäder för ungefär 200 kommuninvånare. 

Vår kommun befinner sig i en samhällsomvandling som har enorma proportioner, bostadsbyggandet och kompetensförsörjningen är stora utmaningar men vi Socialdemokrater är beredda och agerar i varje beslut för att underlätta dessa utmaningar. 

Felicia Lundmark, ordförande Bygg- och miljönämndens ordförande (S)
Evelina Fahlesson, kommunalråd (S)
Lorents Burman, kommunalråd (S))