Dags att skrota Västerbotten på Grand

"Ett av argumenten till att ordna eventet i Stockholm har varit att det är svårt att få investerare att resa till norra Sverige. Det ifrågasätter vi.”
"Ett av argumenten till att ordna eventet i Stockholm har varit att det är svårt att få investerare att resa till norra Sverige. Det ifrågasätter vi.”

Just nu pågår Västerbotten på Grand Hôtel där aktörer från Västerbotten, Sverige och världen samlas för erfarenhetsutbyte, nya kontakter, samverkan och påverkan.

Debatt 8 februari 2024 04:45
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ett arrangemang som kostar mycket pengar och som arrangeras i Stockholm, inte i Västerbotten. Under 2021 lades nästan tre miljoner på arrangemanget, 2,7 miljoner ur regionens tillväxtmedel och 900 000 kr ur egna medel.

Vi i Vänsterpartiet är kritiska till att regionen lägger skattemedel på ett dyrt företagsevent som kommer få västerbottningar till del. Att vi är kritiska till Västerbotten på Grand är inget nytt, men vi tycker att det är särskilt illa när regionen befinner sig i ett ekonomiskt ansträngt läge. 

Vi har lagt ett förslag i regionala utvecklingsnämnden om att avveckla Västerbotten på Grand. Den typen av arrangemang behöver inte stödjas med skattemedel. 

Ett av argumenten till att ordna eventet i Stockholm har varit att det är svårt att få investerare att resa till norra Sverige. Det ifrågasätter vi. Västerbotten befinner sig i en expansiv fas och det finns många och goda skäl för investerare och företagsföreträdare att bege sig till Västerbotten. Den bästa marknadsföringen kan vi göra på plats.

Västerbotten är intressant just nu och därför anser vi att det finns stora möjligheter att skapa attraktiva mötesplatser, här på plats, i Västerbotten.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa