Brist både på hus och lägenheter i Burträsk

Efterfrågan på bostäder i Burträsk med omnejd överstiger klart utbudet. Både för de som vill flytta till Burträsk och för de som vill sälja sina hus och flytta till ett mindre boende.

"Både Skebo och Skellefteå kommuns planeringsavdelning ta krafttag så att det byggs fler bostäder i Burträsk", skriver styrelsen för Centerpartiets avdelning i Burträsk.

"Både Skebo och Skellefteå kommuns planeringsavdelning ta krafttag så att det byggs fler bostäder i Burträsk", skriver styrelsen för Centerpartiets avdelning i Burträsk.

Foto: Ulf Johansson

Debatt2022-05-26 12:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är brist på hus och lägenheter även i den här kommundelen. 

Därför behöver både Skebo och Skellefteå kommuns planeringsavdelning ta krafttag så att det byggs fler bostäder i Burträsk.

Många som arbetspendlar till Burträsk och Bygdsiljum t.ex. från Skellefteå, önskar ett boende närmare arbetsplatsen. Men när det inte finns bostäder i området så blir det arbetspendling. Kollektivtrafikens tider och hållplatser passar inte alla, istället blir det personbilsresor.

Företagare på orterna talar också om det här problemet, att behålla arbetskraften, eller att det inte finns bostäder för påtänkta anställda.

Burträskbygden är ett attraktivt område och det är många som önskar ett mer landsbygdsnära boende, om alternativen fanns. Prisutvecklingen de senaste åren har stigit radikalt i samhället och byarna, vilket borde göra det enklare att bygga nytt för till exempel Skebo.

Det är lämplig tid nu, att Skebo börjar byggande på tillgängliga kommunala tomter i Burträsk.
Alternativt att sälja marken till andra intressenter.
För Burträsks bästa.

Katarina Larsson 

Lovisa Johansson 

Lars Pettersson

Stig Eriksson Kennet Pettersson

Styrelsen för Centerpartiets avdelning i Burträsk