Värmning samtidigt – då fick Leksand ta C-hallen

Klockan tio skrinnade båda lagen ut på värmning. AIK i a-hallen och Leksand i C-hallen. Oklart om det fanns någon tanke med det, men AIK laddar för att följa upp vinsten i torsdags med en ny vinst. ”Känns som senast vi mötte Leksand gjorde vi en bra match. Vi får fortsätta på det”, sa Måns Forsfjäll.

Leksand

Leksand

Foto: Adam Savonen

Ishockey2023-10-28 10:49

Backen jobbar hårt i det tysta med defensiva uppgifter i första hand. Just defensiven sticker ut väldigt positivt med AIK.

– Vi har ett bra system och hjälper varandra där längst bak. Oftast är vi fem man som hjälps åt och pratar med varandra.

Tränaren Andreas Falk konstaterar att det hårda jobbet tidigt på säsongen har gett bra resultat.

– Upplägget har varit detsamma sedan jag kom hit. Först har vi jobbat med defensiven och sedan börjat jobba med spelet med puck. Tidigare år har det kanske lossnat för oss tidigare än den här säsongen, säger Falk.

Framgångarna i defensiven har hamnat i skymundan för målskyttet. Simon Robertsson kom in sent på värmningen och körde skridskor på egen hand efteråt. Han är inte aktuell för spel ännu. Jonathan Johnson saknas också. I övrigt är alla spelare i a-truppen tillgängliga.

Flera spelare i Leksand gick utevägen till c-hallen. En av Sveriges kallaste hallar, men kalla hallar har också den bästa och mest spelvänliga isen.

Leksand kommer till kvällens match stärkta av 4–1 seger mot Luleå på bortaplan. Dalalaget har omgärdats av figurerat en hel del i medierna med lite ”kaos”-struktur kring sig. 

När laget är i form har de på pappret en av de trupperna i SHL med en förstalina av högsta klass. Att besegra Leksand handlar om att stoppa duon Cehlarik och Hrivik. 

– Det ska bli roligt. För oss kommer det att handla om att inte ge dem tid och se till att ligga nära kommer det att gå bra, säger Forsfjäll.

Vad talar för er i afton?

– Vi har en bra form just nu och jag tycker att vi är på väg att få det att lossna även offensivt.

Nedsläpp 18.00.

FAKTA

De här var på is:

M: Rautio, Söderström.

G: Keilin, Granberg, Zeb Forsfjäll, Salomonsson, Rickard Hugg, Stenman, Lindberg, Barkemo. (Simon Robertsson)

S: M Lindholm, P Lindholm, M Forsfjäll, Pudas, L Lindström, Sandin Pellikka.