Uppgifter: Svensk AHL-back på väg till AIK

En vecka återstår innan transferfönstret i SHL stänger och innan dess vill Skellefteå AIK addera en målvakt – men kanske också en back. Enligt uppgifter till SportExpressen vill backen Linus Högberg nu lämna USA – för att avsluta säsongen i Skellefteå AIK.

Linus Högberg, till vänster, kan vara på väg att bryta sitt kontrakt i AHL – och då ska huvudspåret vara spel i Skellefteå AIK resten av säsongen, enligt uppgifter till SportExpressen.

Linus Högberg, till vänster, kan vara på väg att bryta sitt kontrakt i AHL – och då ska huvudspåret vara spel i Skellefteå AIK resten av säsongen, enligt uppgifter till SportExpressen.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2023-02-08 09:26

Skellefteå AIK har som ambition att värva en målvakt, och kanske även en back, innan det att övergångsfönstret stänger den 15 februari. Norran har tidigare berättat att klubben närmar sig en målvakt från finska Liiga, och nu kommer SportExpressen med uppgifter om vilken back som kan komma att bli sista pusselbiten i general managern Erik Forssells lagbygge för säsongen 2022/23.

Tidningen skriver att Linus Högberg, som vunnit SM-guld med Växjö och senaste åren spelat i Nordamerika, funderar på att bryta sitt NHL-kontrakt och istället flytta hem till Sverige. Då ska ambitionen vara att avsluta säsongen i en klubb som ska spela slutspel med en chans att vinna. Ett önskemål som, enligt SportExpressen, gjort AIK till ett huvudalternativ.

Men tiden är knapp, och innan Högberg kan skriva avtal med AIK eller någon annat lag i SHL måste Philadelphia Flyers godkänna att han bryter kontraktet och dessutom måste 24-åringen passera "waivers", en process som måste påbörjas senast ett dygn innan transferfönstret i Sverige stänger.

Till SportExpressen är AIK:s general manager Erik Forssell fåordig.

– Du vet mitt svar, jag tänker inte kommentera enskilda namn, säger Forssell till tidningen.

FAKTA

Linus Högberg

Ålder: 24 år.

Position: Back.

Statistik i AHL, säsongen 2022/23: 19 matcher, fyra (1+3) poäng, åtta utvisningsminuter och +3 i plusminus.