Samuelsson lämnar efter säsongen – "Lirre" gör comeback

Klockan 10.00 kom beskedet om att Tommy Samuelsson lämnar Skellefteå AIK efter säsongen. När laget gick på is 10.30 fick laget dock ett besked av den mer positiva sorten, Linus "Lirre" Lindström är tillbaka i full träning efter sin skada förra veckan.

AIK på is under måndagens träning.

AIK på is under måndagens träning.

Foto: Norran

ISHOCKEY2020-03-02 13:15
undefined
AIK på is under måndagens träning.

Så tränade laget under måndagen:

Målvakter: Armalis, Lindvall.

Gula: Andersson, Måns Forsfjäll (J20), J. Lindström, Pettersson, Möller.

Broberg, Granberg, Holm, Sundsvik, Frödén.

Svarta: Lundberg, Pudas, Kiiskinen, Burström, Kallela,

Berglund, Norén, Hugg, Wingerli, Kallela, Nowick.

Saknas: Alvarez, Berggren (skadad), Olofsson (skadad).

ooo

Morgonens stora nyhet, att Tommy Samuelsson lämnar AIK efter säsongen, är så såklart den stora snackisen i dag.

ooo

Linus Lindström tillbaka på is och verkar gå för fullt. AIK lär ha stora förhoppningar om att han tränar imorgon. Efter den inledande kvarten av träningen åkte "Lirre" ut till båset och snackade med Åse Raske från AIK:s medicinska team. Efter samtalet var han kvar på isen, ett positivt skadebesked kanske?

ooo

Robin Alvarez saknas på dagens träning, men inte fått någon anledning till varför.

ooo

Måns Forsfjäll, ung och lovande back från egna led, är med och tränar i dag vilket gör att AIK har åtta backar i träning, något som var en självklarhet i början på säsongen men som varit mer ovanligt sedan "Nisse" Burström blev center på heltid.

ooo

"Jocke" och Möller samarbetar och det hela slutar med att "Jocke" kan lura ner Armalis, dra över den på backhand och sätta pucken i tom målbur. Snacka om att dessa har hittat storformen sedan de började att matchas tillsammans!

ooo

Måns Forsfjäll bjuder på riktigt hockeygodis när AIK tränar 3 mot 2. Den 17-årige backen håller i passningen, väntar ut motståndaren och tajmingen är perfekt så att lagkamraten kan åka sig fri. Både Samuelsson och Stefa Hedlund jublar och berömmer den unge backen.