Ryktades till AIK – nu är Timashov ute på marknaden

I augusti började ryktena om att den tekniska forwarden Dmytro Timashov var på väg till Skellefteå AIK. Så blev det inte, forwarden gav NHL ett försök, men nu är 27-åringen åter klubblös, uppger Hockeysverige.

Dmytro Timashov i Brynäströjan.

Dmytro Timashov i Brynäströjan.

Foto: Tobias Sterner

Ishockey2023-10-13 18:39

En oväntad följare ramlade in på Skellefteå AIK:s instagramkonto. Sedan sattes ryktena igång. Det var i somras som den förre Brynässpelaren, med meriter från NHL, Dmytro Timashov började följa AIK på Instagram.

Ryktena om att den tekniska forwarden skulle vara på väg att hamna i den svartgula tröjan, så blev inte fallet utan Timashov tog flyget över Atlanten för att ge NHL ett nytt försök. Ett provspel med klassikerklubben New York Islanders blev 27-åringens nästa adress. För sajten Hockeysverige bekräftar Timashov nu att han inte fått något kontrakt.  

Tidigare i oktober bekräftade Skellefteå AIK:s sportchef Erik Forssell för Norran att man är på jakt efter ytterligare en forward in i truppen.

Timashov gjorde 33 (tio mål och 23 assist) på 52 matcher i Brynäs som åkte ur SHL. Dessförinnan har forwarden gjort 45 NHL-matcher.