Krekula målade i Västerviks upphämtning– men Timrå vann

Timrå gick ifrån och såg ut att ha en trygg ledning. Men Västervik kvitterade i tredje perioden och tog matchen till förlängning – innan Jonathan Dahlén gav Timrå vinsten.

Simon Krekula hittade nätmaskorna när Västervik kom tillbaka. Ändå var det Albin Lundins Timrå som gick segrande ur striden.

Simon Krekula hittade nätmaskorna när Västervik kom tillbaka. Ändå var det Albin Lundins Timrå som gick segrande ur striden.

Foto: Bildbyrån/Fotomontage

Ishockey2021-04-05 21:10

Det tog närmare 14 minuter, men efter det tog Timrå ledningen. Tidigare AIK-spelaren Albin Lundin var med och spelade fram. Västervik kvitterade strax därefter, när de fick chansen i numerärt överläge.

Men i andra perioden tog Timrå ledningen igen, och utökade efter drygt halva andra akten, där med ytterligare en framspelning av Lundin.

Västervik såg ut att ha en tuff kväll, men i tredje perioden kom vändningen. Det efter ett tidigt mål av Skellefteå AIK-fostrade Simon Krekula. Västervik fortsatte jaga, och med två minuter kvar tog de ut målvakten. Då gav det också resultat, och det var utjämnat.

Matchen gick till förlängning, men den blev inte lång. För redan efter dryga tre minuters spel fick Jonathan Dahlén pucken och kunde skjuta hem den andra vinsten i matchserien till Timrå.

För Albin Lundin slutade resultatet för kvällen på tre assist. Jacob Olofsson noterades inte för någon poäng denna kväll.