Trots uppskjutna matcher kunde hockeyallsvenskan avrunda grundserien som planerat under söndagskvällen. Så här gick det i sista omgången – och det blev utfallet i tabellen.

Anton Holm, Sebastian Ohlsson, Jacob Olofsson och Sam Marklund har spelat klart sina grundserier.

Ishockey2021-03-14 22:28

BIK Karlskoga och MODO har haft vitt skiljda säsonger sett till resultatet. Medan MODO spelat för sin överlevnad i andraserien har BIK Karlskoga stationerat sig högt i tabellen. När de drabbade samman blev det också ganska tydligt vilket lag som var vilket.

Sebastian Ohlsson och Anton Öhmans MODO hade inte mycket att sätta emot, och BIK Karlskoga tog ledningen tidigt i matchen. Topplaget fortsatte utöka, och satte sedan slutresultatet till 4-0 i slutminuten. Det innebär att Stefan Steens topplag slutar på andra plats, medan MODO får ta semester efter en 12:e plats.

undefined
Sebastian Ohlsson och MODO har spelat klart för säsongen.

Almtuna och Väsby drabbade samman, där till slut Väsby drog längsta strået. Det var bortalaget som tog ledningen i andra perioden och sedan utökade i numerärt underläge. Almtuna kom tillbaka och kvitterade i powerplay strax efteråt, men Väsby utökade återigen. Almtuna gjorde ett reduceringsmål, men kom inte närmare än så. Trots vinsten kommer Väsby få kvala efter sin trettonde plats i tabellen, medan Almtuna kommer göra upp i åttondelsfinal efter att ha tagit tiondeplatsen.

Kristianstad, som redan var klara för kvalspel nedåt, välkomnade Västerås, med tidigare AIK-spelarna Jesper Johansson, Sam Marklund och Henrik Hetta i truppen. Hemmalaget tog greppet om matchen sent i andra perioden, men efter det kom Västerås igång. Sam Marklund noterades för en assist när Västerås till slut vann med 1-4 och knep sjundeplatsen.

undefined
Sam Marklund och Västerås noterades för assist när de vann mot Kristianstad.

Redan klara seriesegrarna Timrå tog sig an AIK på hemmaplan. Hemmalaget tog ledningen i andra perioden, och utökade sedan tidigt i tredje, där Albin Lundin noterades för assist. Jacob Olofsson drygade sedan ut Timrås ledning innan AIK kort därefter svarade för en reducering med assist av Anton Holm, som tidigare spelat i Skellefteå AIK. AIK tog ut målvakten, men det var Timrå som stod för sista målet i tom kasse. AIK slutade till sist på en nionde plats och kvalificerade sig för åttondelsfinal.

undefined
Anton Holms AIK slutar på en niondeplats efter förlust mot Timrå i sista omgången.

Tingsryd välkomnade Simon Krekulas Västervik, men fick en tung start. Västervik tog ledningen efter bara minuten. I den andra perioden kvitterade Tingsryd, och trots att Västervik återtog ledningen bara minuter senare kom en snabb kvittering då också. Matchen gick till övertid, där Kellen Jones avgjorde efter tre minuter till Västerviks fördel. Tingsryd slutade till slut på en åttondeplats i tabellen, medan Västervik knep femteplatsen.

Mora tog i sin tur sig an Björklöven, och fick även de en tung inledning. Björklöven tog ledningen, och i andra perioden, när Mora drog på sig dubbla matchstraff, satte Olle Liss in två mål på mindre än minuten. Med mindre än tio minuter kvar att spela reducerade Mora och provade ta ut målvakten med tre minuter kvar, men tog sig inte närmare. Björklöven tog tredjeplatsen i tabellen, medan Mora knep sista direktplatsen till kvartsfinalerna som sexa.

undefined
Jacob Olofsson målade i sista omgången mot AIK.

Vita Hästen och Södertälje drabbade i sin tur samman i den sista matchen för omgången. I slutet av första perioden gick Södertälje ifrån med två snabba mål, och även om andra perioden blev mållös blev ytterligare två snabba mål för gästerna nådastöten i tredje perioden. Vita Hästen reducerade kort efter 0-4-målet, men utlånade Oscar Erikssons Södertälje tog tre poäng och fjärdeplatsen. För Vita Hästen är det semester efter en elfte plats i tabellen.