Helgtrippel för Skellefteå AIK:s J20

Skellefteå AIK:s J20-lag gjorde i helgen det som a-laget inte lyckades med, nämligen att besegra Brynäs. Efter två segrar mot Gävle-laget fullbordade AIK sedan helgtrippeln med en 4–0-seger mot Almtuna.

Lukas Johansson gjorde fyra mål på tre matcher när AIK:s J20 tog nio av nio möjliga poäng under helgen.

Ishockey2022-10-09 15:55

Helgens första, av två, möten med Brynäs slutade 7–3 i AIK:s favör efter att hemmalaget gått ifrån målmässigt i den första perioden i Skellefteå Kraft arena. 3–0 var ställningen i första paus, men i den andra perioden skulle gästerna göra match av det hela med två reduceringsmål. I tredje kunde sedan AIK gå ifrån och vinna med 7–3.

A-lagsmeriterade Axel Sandin Pellikka, född 2005, inledde målskyttet under fredagen och gjorde detsamma under lördagen när han sköt 1–0 i powerplay. Brynäs kunde kvittera men innan paus hann Oskar Voullet med att göra 2–1 för hemmalaget.

Väl i tredje kunde AIK gå ifrån i en match som dominerades av utvisningar. AIK:s Lukas Vesterlund fick matchstraff efter en huvudtackling i andra perioden och utöver den drog AIK på sig sju tvåminutare.

I söndagens möte med Almtuna blev första perioden mållös men i den andra kunde AIK gå ifrån till 3–0 efter mål av Adrian Zetterberg, Zeb Forsfjäll och Lukas Johansson. Oskar Voullet satte sedan spiken i kistan med sitt 4–0-mål.

FAKTA

Skellefteå AIK–Brynäs 7–3

Målen, AIK: Lukas Johansson 2, Axel Sandin Pellikka, Lukas Vesterlund, Leo Bergström, Frans Haara, Oskar Voullet.

Skellefteå AIK–Brynäs 4–1

Målen, AIK: Axel Sandin Pellikka, Oskar Voullet, Calle Edin, Lukas Johansson.

Skellefteå AIK–Almtuna 4–0

Målen, AIK: Adrian Zetterberg, Zeb Forsfjäll, Lukas Johansson, Oskar Voullet.