Söderblom stoppade storstjärnan: ”Enastående”

Efter två raka hattrick så satte den förre AIK-målvakten Arvid Söderblom stopp för superstjärnan Auston Matthews målkavalkad. Söderblom räddade 34 av 35 skott – varav åtta från Torontostjärnan, när Chicago besegrade Toronto med 4–1.

Arvid Söderblom storspelade när Chicago besegrade Auston Matthews och hans Toronto.

Arvid Söderblom storspelade när Chicago besegrade Auston Matthews och hans Toronto.

Foto: Nick Turchiaro

Ishockey2023-10-17 09:00

Torontos superstjärna Auston Matthews inledde säsongen med ett hattrick i säsongens första match. I den nästkommande matchen ställdes Matthews mot Kågesonen Filip Gustavsson och hans Minnesota. Då blev det återigen tre mål. Men när forwarden ställdes mot den tidigare Skellefteå AIK-målvakten Arvid Söderblom tog det stopp.

Söderblom och hans Chicago vann med 4–1, där burväktaren 34 av 35 skott, varav åtta stycken från Matthews. 

– Söderblom var enastående, speciellt i slutet av matchen. Han är stor och väldigt stabil i målet, sade Chicagos tränare Luke Richardson efter matchen

Söderblom, som spelade 22 grundseriematcher för AIK säsongen 2020/2021 och hade en räddningsprocent på 92.2, var själv glad efter bataljen.

– Det var en rolig match, summerade han.

– Jag tycker vi gjorde en bra match. Killarna gjorde det enkelt för mig att steppa upp med några stora räddningar, överlag gjorde vi en stor insats inatt och en bra laginsats. 

Matchen var den andra för säsongen i NHL, för göteborgsmålvakten. I den första ställdes han mot Boston, där laget föll med 3–1. Ingen skugga föll dock på burväktaren. Söderblom lämnade isen med 93.8 i räddningsprocent.

FAKTA

Arvid Söderblom

Ålder: 24 år.

Född:Göteborg.

SHL-matcher: 24, 92,0 i räddningsprocent.

AHL-matcher: 71, 91,3 i räddningsprocent.

NHL-matcher: 20, 89,6 i räddningsprocent.