Så tränade AIK under fredagen

En seger inkasserad – ny match imorgon. När Skellefteå AIK samlades för träning under fredagen var det ett kort men koncist pass som väntade.

Måns Forsfjäll under fredagens träning.

Måns Forsfjäll under fredagens träning.

Foto: Johanna Salo

Ishockey2023-10-27 13:26

Lite uppvärmning, sedan gick Skellefteå AIK rakt på sak. Defensiven har varit ett viktigt moment i spelet så här långt, och det fick också lysa under fredagens träning.

Med en övning på kontringssituationer, där offensiven fick komma mot två ensamma försvarare sattes farten upp till en hög nivå.

Så tränade AIK under fredagen:

Målvakter: Söderström, Lindvall, Rautio.

Svarta: M. Forsfjäll, Pudas – Sikura, P. Lindholm, Dzierkals.

Nilsson, Sandin Pellika – Sandberg, Lindström, M. Lindholm.

Gula: Lundberg, Salomonsson – Heikkinen, Lindberg, Hugg.

Granberg, Barkemo – Keilin, Z. Forsfjäll, Stenman (Vuollet).

Frånvarande: Johnson, Robertsson (skadade), Möller (sjukskriven).

undefined
Tim Barkemo matchades med Petter Granberg under fredagen.

***

Från kontringar till få spelare på liten yta. Samma tydliga fokus, flera offensiva spelare emot färre försvarare. Klubborna klappas i isen flera gånger när defensiven spelar sig ur pressen ur den deensiva zonen, men 3–3 konstaterar tränarna efter den övningen.

***

Det är en kort och koncis träning, detta. Och en kort avslutande träning en mot en. Spelarna åker en från varje färg från var sitt håll in i mittcirkeln, där den ene – med puck – väljer håll och den andre försöker läsa rätt och försvara sig. Två mål klarar de svarta av att sätta när gula får börja med pucken.

undefined
Zeb Forsfjäll efter att ha avgjort den sista övningen till gula lagets fördel.

Zeb Forsfjäll åker in som en av de sista, men jublet stiger när han sätter pucken och avgör för gulas fördel, så det svarta laget får åka ett extravarv runt planen.

***

Den ”riktiga” tävlingen kanske kommer efter att den officiella träningen är över. Jonathan Pudas, Max Lindholm, Axel Sandin Pellika och bröderna Forsfjäll ställer sig och tävlar i skytte mot målramen. Pudas sätter sig först på bänken som vinnare, Måns Forsfjäll följer efter. Det gnabbas in i det sista, men det blir Axel Sandin Pellikka som sätter ett klockrent ribbskott och avgör – där Lindholm blir sist.

undefined
Axel Sandin Pellikka och Zeb Forsfjäll hade en vänskaplig uppgörelse i samband med en övning.