Gammal bekant lånas in till kvällens match för AIK

Linus Söderström kommer inte till spel. Alexander Hellnemo fortsätter att vakta kassen. Som back-up har AIK lånat in en gammal bekant – Jonathan Stålberg. Till vardags spelar han i Kalmar i Hockeyettan. ”Det är nästan så att vi har timma för timma med Söderström. Vi får se hur det ser ut i morgon, men i afton fortsätter Hellnemo”, säger målvaktstränaren Krister Holm.

Linus Söderström flögs inte ned till kvällens match i Oskarshamn.

Linus Söderström flögs inte ned till kvällens match i Oskarshamn.

Foto: Mathilda Ahlberg

Ishockey2023-01-05 11:25

Jonathan är ju storebror till Viktor Ståhlberg, som tidigare har fått vara reservkeeper. AIK:s J20-lag spelar match i helgen och med den utsatta position som AIK befinner sig i – har laget löst det genom att låna in storbror Ståhlberg till kvällens match.

Han har varit oerhört framgångsrik under senaste säsongerna och verkligen varit en matchvinnare. Så här långt i år har Jonathan vaktat kassen 12 matcher och vunnit tio av dem. Han har 93,1% i räddningsprocent.

Linus Söderström var aktuell att flygas ned, men det står nu klart att AIK-keepern stannar hemma.

– Vi avvaktar och hoppas att han kan flyga ned i morgon.

I afton väntar Oskarshamn på bortaplan för AIK. 

– Det blir en tuff utmaning. Det gäller för oss att hålla oss från utvisningsbåset, då Oskarshamn har seriens bästa powerplay. De brukar vara starka här på sin hemmaplan och många lag i SHL har det tufft när de är här.

AIK jagar segerrekordet i SHL och slår det – om laget vinner i afton. Då noterar laget den 17:e raka vinsten i SHL.