Arvidsson kan tvingas bort: ”Kan vara av intresse”

Sedan sommaren 2021 har Viktor Arvidsson, som vann SM-guld med Skellefteå AIK både 2013 och 2014, tillhört Los Angeles Kings i NHL. Nu kan en trejd komma att bli aktuell, enligt NHL-insidern Elliotte Friedman.

Viktor Arvidsson kan vara en av spelarna som LA Kings väljer att byta bort för att frigöra lönetaksutrymme, enligt uppgifter i USA.

Viktor Arvidsson kan vara en av spelarna som LA Kings väljer att byta bort för att frigöra lönetaksutrymme, enligt uppgifter i USA.

Foto: Christian Mård

Ishockey2023-05-22 10:58

Efter sju säsonger i Nashville Predators organisation blev Arvidsson trejdad till LA Kings i utbyte mot två draftval sommaren 2021.

Sedan flytten till västkusten har den 30-årige skarpskytten noterats för 108 (46+62) poäng på två säsonger och säsongen som avslutades tidigare i våras var "Hackspetten från Kusmark" bara två poäng från att tangera sitt eget rekord för poäng i världens bästa liga.

Avtalet med Kings gäller till och med sommaren 2024, men redan i sommar kan ett klubbyte bli aktuellt. Det menar NHL-experten Elliotte Friedman, som spår att Kings kan komma att vilja frigöra utrymme under lönetaket de närmaste månaderna.

– Jag hör att Kings försöker frigöra löntetaksutrymme och ett av namnen jag har hört är "Arvidsson". Vi får se vad det betyder, vi får se vad som händer. Det är en spelare som jag tror kanske är tillgänglig där ute. Jag säger inte att det definitivt kommer bli han, men jag kollar på killarna med liknande lön, och jag tror att Kings måste frigöra lite utrymme. Jag har hört att han kan vara en spelare av intresse, säger Friedman, säger insidern i podcasten "32 Thoughts".

FAKTA

Viktor Arvidsson

Ålder: 30 år.

Klubb: Los Angeles Kings.

Moderklubb: Kågedalens AIF.

Position: Ytterforward.

Klubbfattning: Höger.

Aktuell: Kan vara aktuell för att trejdas i NHL enligt insidern Elliotte Friedman, då LA Kings väntas vilja frigöra lönetaksutrymme.