Socialnämndens tack blev ett svek mot timvikarierna

Insändare 9 november 2021 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skellefteå kommun ska dela ut 2 600 kronor till var och en som under pandemin jobbat med vårdnära uppgifter inom socialkontoret. Till dem räknas alla ordinarie och månadsavlönade vikarier. Det går att se detta som något oerhört generöst. Alla inom vården i kommunen har gjort ett fantastiskt jobb, men det finns en grupp som inte får ta del av kakan. 

Vem tänker på alla timvikarier som sedan förra sommaren jobbat långt över heltid för att stötta verksamheterna? Socialnämnden sviker dem som hållit vården över vattenytan. Många "timmisar" har snittat 200 timmar varje månad, gått ut extra fast de redan innan månaden börjat legat på en heltid med bokade arbetspass. Var är deras tack?

Vi är nog många som vill tacka er, men vi har inga pengar att ge er. Tack alla ni som jobbat många timar varje månad, trots att ni är trötta, går skola, har småbarn, har gått i pension eller bara kämpar på för att ni behöver en inkomst. Stort tack!

Therése

Fotnot: Skellefteå kommun och socialnämnden har givits möjlighet att besvara insändaren, men avstått.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Efter kommunens vädjan om arbetskraft – så många ansökningar kom in under helgen: ”Positivt överraskad”

Tufft inom äldreomsorgen – rött läge på ett boende • Fler frånvarande än någonsin under pandemin: ”Får prioritera det viktigaste”

Insändare: Ovaccinerad personal borde jobba i full skyddsmundering

Insändare: Ovaccinerad personal – "Vi törs inte anlita hemtjänst"

Insändare

Insändare: Kan Skellefteå kommun rädda liv på äldreboendena?

Visa fler