Vi lyssnar på våra läsare

11 maj 2019 08:00

Vad vore restaurangen utan sina gäster? Vad vore kollektivtrafiken utan sina resenärer? Och vad vore tidningen utan sina läsare?

Det enkla svaret är: ingenting.

Du som läser detta är en förutsättning för att vi överhuvudtaget finns.

Och ni är engagerade i det vi gör. Gör vi en förändring, främst i papperstidningen, så låter inte synpunkterna vänta på sig. Genom åren har Norran genomgått flera förändringar i både format och innehåll. Inget av detta har mötts med tystnad från våra läsare.

Och tur är väl det.

Jag skulle bli oroad den dagen vi inte får någon reaktion alls. För Norran är som en familjemedlem för många av våra trogna läsare. Och man behandlar inte en familjemedlem hur som helst.

Vissa förändringar tvingas vi ibland göra. Det kan vara av kostnadsskäl eller brist på resurser. Det vi kunde göra för 15 år sedan kanske vi inte har resurser att göra i dag. Därför behöver vi ibland göra förändringar som vissa av er upplever som försämringar.

Men vi tummar aldrig på den lokala journalistiken. Det är hjärtat i hela vår verksamhet.

Väldigt många har hört av sig och varit kritiska till den förändringen.

Men ibland tar vi fel beslut och gör förändringar som i backspegeln inte blev så bra. Ett sådant exempel är beslutet att bara publicera insändarsidan i papperstidningen varannan dag.

Väldigt många har hört av sig och varit kritiska till den förändringen.

Vårt motiv till denna förändring var att genom en glesare publicering få ett större urval av insändare att välja bland och på så sätt också kunna säkerställa en bra mix på sidorna.

Sedan handlar det som alltid också om resurser. Vår nye insändarredaktör skulle inledningsvis bara jobba halvtid med detta och därför kändes det rimligt med publicering varannan dag.

Men det gick inte läsarna med på. Ni vill ha en daglig insändarsida i Norran.

Så då lyssnar vi på det. Från och med måndag återgår vi till den gamla ordningen och publicerar en daglig insändarsida i papperstidningen. Även debattsidan kommer att återgå till att publiceras fem gånger i veckan som tidigare. För att göra detta möjligt har vi vidtagit vissa interna åtgärder.

Jag vill avslutningsvis passa på att tacka alla er som hörde av sig till oss med synpunkter på den här förändringen. Kontakten med våra läsare är viktig.

Samtidigt kan jag också passa på att berätta att det förutom insändare även finns andra sätt att delta i debatten. På norran.se kan ni kommentera ett stort antal av våra artiklar.

Vore kul om ännu fler ville delta i de diskussioner som förs där.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Melinder

Ämnen du kan följa