Varför har polisen övergivit oss i Långviken?

16 oktober 2018 06:59

50 och 70–sträckan i Långviken blev nog aldrig vad den var avsedd att bli, nämligen en varning till bilisterna om att här finns, inom 300 meter, elva utfarter , två backkrön, två busshållplatser (där våra skolbarn ska stiga av och på skolbussen) skymd sikt, en jaktaffär med många kunder som ska av och på Burträskvägen samt folk som behöver korsa vägen.

Hastighetsbegränsningen är ett hån mot oss som bor i byn eftersom vi kan garantera att det inte är 5 av 100 fordon som håller rätt hastighet och det passerar över 2 000 fordon per dygn. Man reagerar mera när en bil kör 50 än när någon passerar med 100 km/tim. Hastigheter från 100–130 km är mycket vanliga och man kan tyvärr inte höra att man lättar det minsta på gaspedalen utan det ”dånar” bara till och sedan har man passerat fartbegränsningen.

Håller någon 50 så blir han garanterat omkörd mellan skyltarna. Proffsen, alltså yrkeschaufförerna, är tyvärr, med några få undantag, inte bättre och ibland undrar man om det är ett flygplan på väg att landa eller en timmerbil som ska passera.

Polisen har vi inte sett till de senaste två åren, vilket naturligtvis även bilisterna noterat, så i Långviken är det riskfritt att köra fort.

Snälla polisen, om ni tror att jag överdriver så är ni så välkomna att sitta med mig en stund på min gård utan att mäta hastigheterna, för då måste ni visa er för trafikanterna – med omedelbar effekt som resultat, utan bara få se och uppleva den bittra verklighet som vi tvingas leva med varje dag, vinter som sommar.

Tore Lundmark, Långviken

Svar direkt

Jag kan förstå att det ibland upplevs som att vi har övergivit något/några områden men det har vi absolut inte. Dessvärre har antalet poliser i yttre tjänst minskat de senaste åren och det gäller även trafikpolisen.

Jag kan försäkra dig/er i Långviken att vi försöker jobba på så många vägar som möjligt för att verka för en ökad trafiksäkerhet.

Att fordon framförs med rätt hastighet är den enskilt absolut viktigaste faktorn för att människor inte ska skadas eller dö i trafikmiljön.

Ni kan se fram emot fler besök i Långviken framöver.

Magnus Holmqvist, Gruppchef, Trafikpolisen, Skellefteå

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Insändarredaktionen