”Sveriges bästa supportrar…”

15 januari 2019 07:57

AIK:s supportrar brukar ju sjunga om – ”Sveriges bästa lag…” och det är jag beredd att hålla med om, även om man nu haft en både lång och djup svacka. Men jag har en önskan – och det är att AIK:s övriga hemmapublik vid någon hemmamatch skulle ta upp en sång om ”Sveriges bästa supportrar…”.

Jag har just avnjutit AIK:s vinstmatch mot Timrå och är mycket imponerad och nästan lite tårögd. Man sitter här nere i Varberg (125 mil från Staaan) och får uppleva hur en mäktig AIK-klack har rest ända till Timrå för att backa upp vårt älskade lag – vilken supporterskara – ni är guld värda!!

Jag fick en gång, i samband med en match mot Frölunda på Scandinavium - när AIK-klacken stormade in efter den långa tågresan från Skellefteå - uppleva hur flera göteborgare pratade högt om Sveriges trevligaste supportrar, som till råga på allt fick applåder av Frölunda-publiken vid flera tillfällen.

Samtidigt kan jag inte låta bli att ge en känga åt er övriga Skelleftebor som denna säsong sviker laget när dom som bäst behöver ert stöd, som till exempel i senaste hemmamatchen mot Djurgården, där läktarna gapade halvtomma. Vad har hänt med hockeyintresset i min älskade hemstad?

När jag var ung och Djurgården kom på besök, då var publiktrycket enormt och hela Skellefteå kokade av hockeyintresse. Ni kan väl testa att lämna tv-soffan och uppsöka Skellefteå Kraft Arena – jag lovar ni kommer inte att ångra er – det är nåt helt annat att se matcherna ”live”! Det räcker inte med att ge laget sitt stöd i samband med höstens första träningspass på is. Och det handlar dessutom om Skellefteås viktigaste och finaste varumärke - AIK.

Sten Unosson, Varberg

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Insändarredaktionen

Ämnen du kan följa