Insändare: Trafikverkets avstängning hindrar trafiken

11 juni 2019 06:53

Förstår inte hur Trafikverket planerar sina ombyggnationer. För två veckor sedan stängde Trafikverket ner vänster infart till cirkulationsplatsen vid Campus, eftersom man bygger om inne i rondellen.

Detta medförde jättelånga köer och folk körde ändå inne i cirkulationsplatsens vänstra fil, vilket gör avstängningen än mer konstig. Skyddar ingen som jobbar där utan skapar bara stressade bilister.

Men det konstigaste av allt är att man började jobbet på tisdag eftermiddag och fortsatte på onsdag – men sen blev det helg och avstängningarna var kvar. Skulle ta några minuter med traktorn att lyfta bort dessa inför helgen.

Samma sak i höstas då arbetet skulle börja på måndag och hindren för körfältet ställdes ut fredag, just före rusningstrafik. Hur tänker man? Sen att man dessutom gör detta nu när Bergsbydammen är avstäng gör det ännu mera obegripligt.

Blå bil

Svar direkt

På grund av kort barmarkssäsong görs många vägbyggen under samma period. Vi förstår att detta kan upplevas som ett störande moment i trafiken.

Avstängningen i cirkulationsplatsen har till syfte att minska farten i rondellen samt förhindra påkörning rakt framifrån. På E4 i södergående riktning står, när arbetet pågår, ett TMA-skydd som stänger ena körfältet när arbete sker i rondellen. Denna flyttas när inget arbete görs. Arbetet i rondellen har skett under både vardagar, klämdagar och vissa helger. Vi försöker alltid att arbeta så effektivt och säkert vi kan och ber om er förståelse i trafiken.

Amanda Granstedt, Trafikverket

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Insändarredaktionen

Ämnen du kan följa