Insändare: Ris och ros till Norran

20 augusti 2019 06:53

Att läsa Norran är morgonens höjdpunkt, och våra tidningsbud är fantastiska. Men de flesta som prenumererar, tror jag, är äldre och ofta hör man klagomål: ”Norran ha vorte sämmer”. Vem läser: Det hände då – Hört och hänt – Födelsedagar – Namn vi minns? Vem löser korsord varje dag? Jo, de äldre.

Inte bara Norran förändras. Om man lyckas leva tills man blir 70 eller 100 år, blir man utanför det moderna livet. Ingen bank. Ingen post. Inga kontanter. Har man inte dator så är man riktigt ute. Och handla på tisdagar måste man, så de yngre inte blir störda ... Men Norrans ”Ordet är fritt” är mycket bra.

Gammal pigg kärring

Svar direkt

Vad roligt att du uppskattar Norran! Men vad som utgör en bra lokaltidning beror nog på vem man frågar. Det någon älskar tycker någon annan att vi lika gärna kan ta bort. Just den mixen tycker vi är styrkan i en lokaltidning.

Precis som andra tidningar påverkas även vi av nya läsarbeteenden och en ansträngd annonsmarknad. Därför behöver vi ibland prioritera och ta bort visst innehåll. Att detta kan uppfattas som försämringar har jag förståelse för.

Däremot kan jag lova dig att vi inte gör avkall på journalistiken. Det är vår främsta prioritet.

Marcus Melinder, chefredaktör och ansvarig utgivare Norran

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Insändarredaktionen

Ämnen du kan följa