Insändare: Politikernas dubbla budskap

12 juni 2019 06:55

Insändaren som jag skrev i Norran den 8 juni handlade om målkonflikter. Rubriksättningen gjorde tidningen. Frågeställningen var om vi ska vi flyga mer eller mindre med tanke på miljön. Svaret från Lindberg var förväntat.

Att flygplatsen ägs av kommunen är extra intressant. Det här är en långsiktig investering, vilket innebär att man hoppas på en ökning av trafiken. Detta meddelade också Lindberg i Lycksele den 24 maj. Minst två nya destinationer och en ny reguljär utrikeslinje, samt att man kommer att nå 500 000 resenärer år 2030. Allt det där låter ju bra, men är det troligt att vi kommer att nå högt ställda mål om minskningar av koldioxidutsläpp om vi fortsätter precis som vanligt och dessutom ökar trafiken?

Tror inte att det hjälper så långt att vi har Europas grönaste flygplats. Men det låter ju väldigt väldigt bra. Verklig förändring kan bara ske om vi ändrar vårt beteende. Politikerna måste sluta skicka ett budskap och samtidigt fatta beslut i precis motsatt riktning. De beslut som fattas idag får konsekvenser långt in i framtiden.

Åke Söderström, Kåge

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Insändarredaktionen

Ämnen du kan följa