Fel att Norran slår ner på de som har elallergi

17 juli 2018 06:59

Hur kan någon få utrymme och sabla ner på grupp människor som har det nog jobbigt som det är med sina besvär?

Det finns massor med vetenskapliga bevis, till exempel på strålskyddstiftelsen hemsida, på att människor påverkas av el och strålning och precis som med alla andra allergier drabbas vissa och andra klarar sig.

Norran borde skämmas som låter denna skribent få utrymme att ”tycka till” om nånting som denne inte har den minsta aning om. På ledarsida tror man att det ska finnas kunniga skribenter, men snacka om ”fake news”.

Thomas Backteman, Arvidsjaur

Svar direkt

Det finns inga som helst vetenskapliga bevis för att det finns ett samband mellan el och de besvär som de så kallade ”elöverkänsliga” bevisligen lider av.

Strålskyddsstiftelsen är en lobbygrupp som till skillnad från Folkhälsomyndigheten inte är en statlig myndighet – i stället fick denna obskyra verksamhet pinsamt nog den inte särskilt smickrande utmärkelsen ”Årets förvillare” av Föreningen Vetenskap och Folkbildning.

Motiveringen för priset löd: ”för sin skrämselpropaganda och vinklade rapportering om hälsoeffekterna av mobiltelefonanvändning och trådlösa nätverk”.

Vetenskap och Folkbildning säger även att: ”Strålskyddsstiftelsen har förvillat allmänheten, spritt obefogad oro och ökat risken för elfobi.”

Sådant är en liberal ledarsida alltid allergisk mot.

Csaba Bene Perlenberg

Bejaka inte hittepå-diagnoserVälkomnar en debatt om elallergiElöverkänsliga mister lägenheterIngen sjukdom – men i Skellefteå betalas elsaneringsbidrag ut till medborgare
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Insändarredaktionen