Teknikuppgraderingarna borde vara olagliga

Insändare 22 oktober 2021 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Rapport den 16 oktober kom ett meddelande om att de marksända tv-sändningarna kommer att byta eller uppgradera sin teknik igen som gör att vissa tv-apparater inte längre kommer att fungera. Distributörerna av utsändningar går i en ohelig allians med elektronikförsäljarna och skapar en ny marknad för ökad försäljning.

Den nya tekniken ska göra bilden skarpare sägs det, en sorts standardisering som underlättar för den digitala teknikens användning. Ja, det är som om man börjar tänka på konspirationsteorier. Behövs verkligen en ännu skarpare bild i våra apparater? För oss som tröttnat på kabelkanalernas eviga repriser på långfilmer och mest har tv-apparaten till Rapport, Aktuellt, Agenda, På spåret och kanske Doobidoo så räcker det utseende på bilden som vi har i dag. Behöver någon en skarpare bild kanske det är dags att gå till optikern.

Sådana här så kallade uppgraderingar som nu ska göras i tv-utsändningarna anser jag borde vara brottsligt. Privata företag saboterar en vara som används till vardags med statens goda minne. Detsamma gäller allt det som ska uppgraderas för datorer och mobiltelefoner. För mobiltelefoner är 5G och även 6G i färd med att genomföras över världen. Det enda detta för med sig är enligt min mening ett ökat uttag av metaller och naturresurser. Den ökade digitaliseringen medför också ökad strålning i vår närmiljö.

Olov Wikström, Skellefteå


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa