Orättvist – vi betalar skatt och sköter oss fint

Insändare 19 oktober 2021 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Bokcirklarna på vårt bibliotek i Burträsk har varit mycket uppskattade, både kulturellt och socialt med engagerad och kunnig personal. Vi har längtat efter omstart nu när samhället öppnar upp. Efter dagens besök på biblioteket fick jag besked att det inte går att starta upp cirklar eftersom en del av resursen satsas på biblioteket på Sara kulturhus. 

Vi har fyra mil till stan, få bussavgångar och de flesta av oss i bokcirklarna har uppnått mogen ålder (pensionärer). Vi betalar skatt, sköter oss fint och kostar inte kommunen något mer än andra grupper – snarare tvärtom. Vad är logiken i detta? Finns den? Visst borde det satsas i hela kommunen nu när den växer så det knakar. 

Bokslukare

Svar direkt

Bästa Bokslukare. Det gör mig glad att läsa att du uppskattar bibliotekets tjänster och vår kunniga personal. Burträsk bibliotek har efter sommaren en ny personalsammansättning och deras avsikt är att starta upp de uppskattade bokcirklarna igen så snart det är möjligt.

Eftersom intresset för deltagande är stort undersöks möjligheterna att använda fritidsgårdens lokaler för ändamålet. Avslutningsvis vill jag tipsa om våra digitala bokcirklar som startade upp under perioden av restriktioner.

Mikke Ejrevi, avdelningschef kultur och bibliotek, Skellefteå kommun


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa