Ni förstår inte hur ett kösystem fungerar

Skribenten menar att vissa inte har förstått hur kösystemet fungerar.

Skribenten menar att vissa inte har förstått hur kösystemet fungerar.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2020-10-22 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så fort en kö blivit lång kan man få höra personer längst bak säga: ”Jag går och tar ett bord”. Det är det dummaste en människa kan göra i den situationen. När personen längst fram i kön får sin mat har den ingenstans att sitta för personen längst bak har tagit ett bord.

Detta är ett fenomen som leder till 95 procent av irritationen mellan matgästerna på snabbmatsrestaurangerna, folk som inte fattar hur ett kösystem fungerar. De resterande fem procenten beror på tonåringar som tycker det är okej att gå in och värma sig på exempelvis Max. 

Fast detta är värre eftersom de inte ens har beställt mat från stället som har värme och bord. Man ser detta beteende vanligtvis på fredagar och lördagar, de sitter vid ett bord med sina telefoner i blickfånget. Inte en enda maträtt har de på bordet. De pratar inte ens med varandra.

Till er som inte förstår hur ett kösystem fungerar: Står man längst fram i kön så får man sin mat före den som står längst bak. Troligen har man redan hunnit sätta sig, ätit upp maten och gått därifrån innan personerna längst bak ens fått beställa sin egen mat. I annat fall har de som fått sin mat långt innan den förste i kön hunnit ut.

Detta fattar inte bordbokarna längst bak i kön.

Kömästare