Kungen talar klarspråk när myndigheterna velar

Skribenten menar att kung Carl XVI Gustaf sa det myndighterna borde sagt.

Skribenten menar att kung Carl XVI Gustaf sa det myndighterna borde sagt.

Foto: Jens Ökvist/TT

Insändare2021-10-21 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Föreningslivet har haft och har det kämpigt under dessa coronaår. Och ledarna är desperata, hur ska de få igång sina möten? Folkhälsomyndighetens velande har minsann inte underlättat procedurerna hur folket ska kunna träffas igen. Coronapass borde ha införts. 

Myndigheter verkar inte alls förstå hur olika vi människor är. Alltför många har inte tagit det vaccin som de flesta tagit. De som nonchalerar coronasmittan kan mycket väl vara de som står i spetsen för föreningarna. Och de som leder föreningarna hänvisar till att nu har myndigheterna släppt på alla begränsningar så nu kör vi som vanligt. Vi läste om hur tre religiösa möten i Norrbotten drabbades hårt av ökat antal smittade i corona. 

Konung Carl Gustafs uppmaning att vara försiktiga borde ha framförts av Folkhälsomyndigheten och regeringen. Så oförnuftigt att ge folket hela ansvaret. Det finns tyvärr alltför många som är vaccinvägrare, övermodiga, lite dumma, bara lite snuviga med mera. Verkar inte som att våra föreningsledare bryr sig om annat än att få igång träffarna. Jag vädjar till dessa, våra föreningsledare, att tänka till en gång extra. 

Det borde vara en självklarhet att hålla avstånd, att inte skaka hand och att inte kramas. Pandemin är inte över. Ett huvudproblem är att så många människor hör illa, de kommer upp i ögonen för att höra. Och det ska sägas till i alla kallelser och annonseringar hur man ska bete sig. Vem som helst av oss kan få behov av sjukvård därför ska vi inte utsätta friska människor i onödan för att smittas av corona. Skärpning efterlyses.

Den som lever får se