Tacka SD för den usla a-kassan

Debatt. Sverigedemokraterna är inget arbetarparti, trots att de försöker ge sken av detta.

30 januari 2015 10:02

Den första maj 2015 skulle Socialdemokraterna ha höjt taket i a-kassan från dagens 680 till 910 kronor per dag.

Nu blir det inte så.

Tacka Sverigedemokraterna för det.

Under 2015 skulle den bortre parentesen i sjukförsäkringen försvinna, den så kallade stupstocken. Det var en viktig satsning i den socialdemokratiska budgeten för vi vet att människor inte blir friskare av att också bli fattiga vid sjukdom.

Nu får dessa satsningar skjutas på framtiden och det kan vi också tacka Sverigedemokraterna för.

Sverigedemokraterna är ett borgerligt parti. I nio fall av tio röstar de med Alliansen i riksdagen. De har nu, i och med att de röstade för Alliansens budget, bland annat röstat ner förlaget om höjd a-kassa och borttagandet av den bortre parentesen i sjukförsäkringen.

Sverigedemokraterna vill gärna framstå som ett parti som står på de svagas sida. Det är inte sant. De har den senaste tiden visat med all önskvärd tydlighet att de är ett borgerligt enfrågeparti. Allt annat är underordnat denna enda fråga om att kraftigt begränsa invandringen.

Sverigedemokraterna är inget arbetarparti, trots att de försöker ge sken av detta. De gjorde till exempel ett försök att starta fackföreningar som snabbt fick läggas ner på grund av bristande intresse.

Det finns ett stort missnöje med de senaste åtta årens utveckling där 130 miljarder kronor tagits från vår gemensamma välfärd och använts till skattesänkningar. Men svaret på det missnöjet är inte att rösta på Sverigedemokraterna.

De står inte för någonting annat, de står för precis samma högerpolitik som Alliansen, bara det att de är rasister också.

Per-Erik Johansson ordförande LO-distriktet i Norra Sverige

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa