Humanisterna står för statssocialism

Debatt. Det är föräldrarna som ska avgöra vad som är bäst för deras barn och vilken barnomsorg och skola de ska välja.

26 maj 2015 18:20

Humanisterna vill förbjuda all barnomsorgsverksamhet som vilar på en kristen värdegrund.

Jag har själv praktiserat på en kristen öppen förskola. Det är som vilken öppen förskola som helst bara med ett litet kristet inslag.

Kristna skolor och kristen barnomsorgsverksamhet är inte skadligt för barnen, snarare tvärtom. Kristen lära handlar om tro, hopp och kärlek.

Barn påverkas alltid av föräldrarna religion och kultur och barn har även rätt till sina föräldrars religion och kultur. Det existerar ingen neutral barnuppfostran och hur ska man då kunna skydda dem från ateismen? Är föräldrarna ateister så blir troligast även barnen en del av ateismens filosofi.

Skulle Sverige förbjuda kristna skolor och kristen barnomsorgsverksamhet skulle vi bli ett unikt land i Europa. De flesta europeiska länder tillåter skolor och barnomsorg som vilar på en kristen värdegrund.

Sverige i sig vilar på en kristen värdegrund och många av våra lagar kommer från kristendomen – vilket man inte kan borste ifrån.

Det är föräldrarna som ska avgöra vad som är bäst för deras barn och vilken barnomsorg och skola de ska välja.

När Humanisterna vill förbjuda all barnomsorgsverksamhet som vilar på en kristen värdegrund står man för en form av statssocialism.

Anita Maria Vestin språkrör för Kristna värdepartiets ungdomsförbund Skulle Sverige förbjuda kristna skolor och kristen barnomsorgsverksamhet skulle vi bli ett unikt land i Europa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa