Hjälp oss i förskolan - håll era barn hemma

Insändare 28 mars 2021 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu under pandemin så har många arbetsplatser en hög belastning och personalen hankar sig fram, dag för dag. Detsamma är det i förskolan. Vi roddar varje dag, oftast med alldeles för lite personal på grund av kollegor som är sjuka, väntar på testsvar eller är hemma med sjuka barn. Det finns väldigt sällan någon vikarie att tillgå, vi lever på hoppet att vi har några sjuka barn som är hemma så att inte hela barngruppen är på plats.

Nu är det dags att kommunen går ut med att föräldrar till 15-timmarsbarnen håller dem hemma om de har möjlighet. Även de gravida i kommunen som inte får arbeta på grund av att de är i riskgruppen kan ha sina barn på förskolan. Är barnen på förskolan så är det ju ännu större risk att dessa barn drar hem smittan till sin gravida mamma.

Jag vet att barnen har rätt till förskola, men vi måste hjälpas åt ännu mer nu - livet är inte som det brukar. Vi pedagoger går på knäna och många har blivit sjukskrivna på grund av stress, även om vissa dagar är bättre än andra. Vi vet inte ens om vi kommer att få ut vår sommarsemester på grund av att vi inte vet hur många avdelningar som kan slås ihop.

Snälla ni som kan, håll era fantastiska barn hemma!

Pedagogen

Fotnot: Kommunen har getts möjlighet att kommentera insändaren, men avstått 


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Uppmaning: Håll era 15-timmarsbarn hemma

Insändare: Pedagogen: Jag blir besviken på föräldrar som lämnar sjuka barn hos oss på förskolan

Insändare: Smitta på förskola: Snälla vårdnadshavare – låt barnen vara hemma

Insändare: Pandemin: Varför riskerar kommunen smittspridning på förskolorna?

Insändare: Insändare: Hemma med friska barn – måste vi säga upp oss från våra jobb?

Visa fler